Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

 • Reageren

Blog van Hennie Boeve

Deel
avatar
Miss Communicatie
Ambassadeur
Ambassadeur

Vrouw
Registratiedatum : 25-01-17
Reputatie : 20
Aantal berichten : 6
Punten : 611

Blog van Hennie Boeve

Bericht van Miss Communicatie op di 07 maa 2017, 12:49

Blog van Hennie Boeve, (Miss Communicatie):

Ik werd geboren in een redelijk groot gezin. Mijn moeder was psychisch erg zwak en vader gedroeg zich als een man geen tegenspraak duldde, maar wilde dat wij naar hem luisterden.
Hij en ook mijn moeder, hadden hun geschiedenis waar ik als kind uiteraard niets van begreep. Ik keek met mijn kinderoogjes en voelde met mijn kinderhartje. Ik ervoer mijn ouders dan ook als harde, meedogenloze mensen. Geen ruimte voor (ons), mij als kind(eren). 

Op alles wat anders verliep dan vader had gewild, stond straf. Moeder werd ook gestraft voor haar gedrag. Zij werd (ernstig) psychiatrisch, gedroeg zich meestal als slachtoffer, maar strafte zelf ook.
De straffen waren totaal in onbalans met de gebeurtenis. Wij, ook ik, groeiden op in onbegrip, veel geruzie, onmacht, er was nauwelijks liefde merkbaar. Er was veel werk in het gezin en op de boerderij van vader. Daarom werkten we altijd mee en vaak moesten wij dat doen, in plaats van onze moeder. 
Materialistisch gezien had ik het niet per se slecht, ik zorgde dat ik kreeg wat ik nodig vond. De omgeving vond moeder gek en vader een toffe man, die het maar zwaar had met zo’n vrouw en zulke vervelende kinderen.

Ik kreeg vaak de opdracht van meesters op school of van leermeesters van de kerk of van moeders van vriendinnen, dat ik beter gehoorzaam moest zijn aan mijn ouders. Zij vertelden dan dat mijn vader en moeder het niet gemakkelijk hadden, en als ik liever was zou dat hun lasten verminderen.
Zo verliep ons/mijn leven in totale disharmonie.

Ik meende dat ik iedereen moest helpen, vond alles zielig en leed meer onder de klappen en harde woorden die de ander werden aangedaan. Mijn eigen pijn kwam er ook wel uit omdat ik emotioneel incontinent werd, zoals dat werd genoemd. Zo voelde het voor mij.
Ik kwam dan ook bijna altijd voor iedereen op. Maakte geen onderscheid. Leed moeder pijn? Stond ik haar terzijde. Leed vader pijn? Stond ik voor hem klaar, enzovoort. Ik was erg beweeglijk, humoristisch en vindingrijk. Deze eigenschappen waren uitermate lastig voor vader, moeder als ook op school en in mijn directe omgeving. Veelal wilden mijn ouders absolute stilte en rust in hun nabijheid. Wat natuurlijk niet kon, aangezien wij een gezin waren in ontwikkeling.

Het voelde voor mij vaak als adembenemend. Daardoor voelde ik mijn omgeving als een beklemming en praatte honderd uit. Wat natuurlijk werd bestraft. Zo ontwikkelde ik onhandigheid, grenzeloosheid, boulimia, sociale armoede en nog veel meer. Ik ging al jong uit huis weg, maar dat verergerde mijn klachten. Ook tijdens mijn opleiding kreeg ik veel commentaar op mijn gedrag, waar ik niets van begreep. Toch heb ik heel lang hard (door)gewerkt en gestudeerd, bleef altijd mijn gezin van afkomst bezoeken en volgen, ondanks mijn vele lichamelijke en psychische klachten. Ik bleef lachen, terwijl ik van binnen huilde. Ik werd uiteindelijk ook bestempeld (door een psychiater) als psychiatrische patiënt. Dit heb ik altijd bevochten. Ik was niet psychiatrisch, maar getraumatiseerd. Bij elk consult kwam ik hierop terug.
Medicijnen werkten niet naar behoren en elke keer kreeg ik er meer bij. Tot ik me alleen nog een zombie voelde. En het liefst dood wilde.

Ik vond innerlijkkind therapie en mocht in deze therapie, naast mijn talrijke studies, mijzelf leren kennen. Ik mocht leren zien hoe mijn situatie was ontstaan en de rol die vader en moeder onbewust op zich namen. In deze jaren heb ik zelf mijn dossier vernietigd (onder getuige van mijn therapeut) en ben ontslagen van mijn psychiatrische titel.

Ik heb mijn moeder nog lange tijd mogen verzorgen en nu ook mijn vader. Ik kon ze oprecht vergeven, zonder dat er over de voorbije situatie gesproken kon worden.”

Lees meer op www.mijnharmonie.nl
Communiceren. Daar schrijf ik mijn boeken over mijn geschiedenis.
 

Vriendelijke groet, study .


avatar
Admin
Admin
Admin

Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 2390
Aantal berichten : 2734
Punten : 14742

Re: Blog van Hennie Boeve

Bericht van Admin op di 07 maa 2017, 13:49

Goede blog @Miss Communicatie  Duim omhoog hartelijk dank voor het delen van je ervaring.. ik ga hem delen op ons netwerk!Tonny
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels |
| Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan Contact op met Admin |
 • Reageren

Het is nu di 21 aug 2018, 19:27