Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexIndex  PortaalPortaal  EvenementenEvenementen  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  Inloggen  RegistrerenRegistreren  
| >> De Chat en uw instellingen zijn verplaatst naar uw "Mijn Pagina" in het menu hierboven!!! Lees ook onze Nieuwjaars Nieuwsbrief << |
Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Meest bekeken onderwerpen
beste muziek aller tijden
Van Harte Gefeliciteerd Met Je Verjaardag Trijntje !!
Algemene Voorwaarden
Oproep: Kinderdorp Neerbosch - Nijmegen 1945-1985
Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing van kinderen
Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’
Oproep: Observatiehuis, Lijsterbesstraat 61, Den Haag (1966-1967)
Je nergens bij horen voelen en trauma
Beste muziek aller tijden (2)
Item over Misbruik op Kinderdorp Neerbosch van Popeye
ReagerenDeel | .
 

 Oproep in de Telegraaf van 29 april 2015 brief 1

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Margriet
avatar
VIP


Vrouw
Registratiedatum : 06-08-13
Reputatie : 31
Aantal berichten : 9
Punten : 1788

#1BerichtOnderwerp: Oproep in de Telegraaf van 29 april 2015 brief 1   za 02 mei 2015, 17:25

Citaat :
Oproep in de Telegraaf van 29 april 2015. (U weet wel, dat Dagblad dat ook "Fout" was tijdens de laatste jaren van de oorlog '40-'45 en zelfs nog op de dag van vandaag de vrijheid van meningsuiting niet accepteert als de waarheid de hoofdredacteur en enige redacteuren niet bevalt) 


Het actiecomité 4/5 mei roept oorlog/bevrijdingskinderen op om zich te melden voor het "Bevrijdingsconcert" dat ook bijgewoond zal worden door de "Koninklijke familie" Deze 70 jarigen mogen dan tijdens dit concert komen opdraven met een fakkel om "Het licht van de bevrijding" door te geven! De laatste fakkel word gedragen door Herman van Veen! (Die een stichting heeft voor kinderen,maar geen tijd had om mijn e-mail mbt de uitgave van mijn boek te beantwoorden, waarin ook, onder meer, de strijd te lezen valt op het recht om te mogen weten waar je roots liggen. De stichting van Herman van Veen, Roses for children, behelst het initiatief om die kinderen te herdenken die geen kans hebben, of geen kans hebben gehad voor een zinvol en warm leven).


5 mei is voor heel veel mensen van mijn leeftijd geen feestdag! Het zijn de Oorlogskinderen/bevrijdingskinderen die werden geboren uit een korte relatie tussen meisjes en vrouwen met Duitse militairen of de militairen van de bevrijdingstroepen. Zij zijn de "Vergeten" groep kinderen die nooit zijn erkend of enige aandacht hebben gekregen. Het zijn er tienduizenden zoals ook beschreven door Prof. Dr. René Hoksbergen in zijn voorwoord van mijn boek en door Prof. Dr. B. Smalhout in zijn wekelijkse column in een dagblad.

Deze kinderen werden soms (illegaal) afgestaan direct na hun geboorte met medewerking van de dienaren van de RK Kerk of gedumpt in kindergestichten. Zij werden ingeschreven in het bevolkingsregister als "Toevallig geboren" en beschouwd als "Bastaardkinderen".
Sommige vrouwen en meisjes stonden deze kinderen vrijwillig af omdat zij zich schaamden, echter ook heel veel vrouwen en meisjes werden gedwongen, nadat zij in een door nonnen geleid tehuis geblinddoekt hun kind ter wereld hadden gebracht, dit kind af te staan met medewerking van hun familie!

Velen van deze kinderen zijn tientallen jaren op zoek geweest naar hun roots zonder ook maar enige medewerking te krijgen van de Overheid of instanties. Men mag en kan zelfs spreken van bewuste tegenwerking door diezelfde Overheid! Het zijn de inktzwarte bladzijden uit de naoorlogse geschiedenis van Nederland die velen niet kennen of niet willen kennen!

BRON:
Auteur: George Berben
http://www.georgeberben.nl/
Terug naar boven Go down
TonnyKamper
avatar
Webmaster Co-Administrator


Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 706
Aantal berichten : 572
Punten : 6475

#2BerichtOnderwerp: Re: Oproep in de Telegraaf van 29 april 2015 brief 1   za 02 mei 2015, 23:34

Hartelijk dank voor uw bijdrage Margriet  Duim omhoog


* Tonny Kamper *
Terug naar boven Go down
http://tube-it.actieforum.com/
 
Oproep in de Telegraaf van 29 april 2015 brief 1
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: OPENBARE FORA :: Blogs en Vlogs-
Reageren