Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexPortaalFAQZoekenInloggenRegistreren
->| Kom je om te chatten en is de chat niet goed zichtbaar ? Klik HIER om te lezen wat je eraan kunt doen ! |<-
Like/Tweet/+1
Like onze pagina
BEZOEK ONS OOK OP:
NH op Blogger NH op Facebook NH op Google+ NH op LinkedIn NH op Twitter NH op YouTube
TWITTER
LEDEN IN HET NIEUWS
In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
ZEG NEE !
Zeg NEE tegen seksueel geweld - RTL. Deze vooraanstaande Nederlandse mannen spreken zich uit tegen seksueel geweld.
BLOGS
Deel | .
 

 Symposium 7 november 2015 – workshop Vertrouwen en seksueel misbruik

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin

Admin


Vrouw
Aantal berichten : 1788
Punten : 10064
Reputatie : 1481
Registratiedatum : 20-07-13

#1BerichtOnderwerp: Symposium 7 november 2015 – workshop Vertrouwen en seksueel misbruik   ma 20 jul 2015, 18:20


Magdaleen de Bruyckere – Interactionele Vormgeving – Vertrouwen en seksueel misbruik

Seksueel misbruik stelt de therapeut voor een pittige uitdaging. Therapie maakt immers gebruik van de vertrouwensrelatie tussen de klant en de therapeut. Maar seksueel misbruik schaadt het vertrouwen in de medemens. In deze workshop gaat het over vertrouwen en hoe vertrouwen een rol speelt in de hulpverleningsrelatie, specifiek bij mensen die seksueel misbruikt zijn.

‘Hoe kun je werken aan vertrouwen met klanten bij wie door het seksueel misbruik juist het vertrouwen ten diepste geschonden is?’

Magdaleen de Bruyckere geeft de jaartraining ‘Begeleiding van verwerking van diverse vormen van seksueel misbruik’ op de Educatieve Academie. Enkele thema’s daarin zijn: het verhaal en wat het in ons oproept, aanpassingsvermogen, grenzeloosheid en zelfdestructie, regressie als vermijding, overdracht en tegenoverdracht, het heropbouwen van een eigen identiteit, een vernieuwd vrouw- en manbeeld. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk waar ze, ondanks haar inmiddels hoge leeftijd, nog wekelijks mensen hulp biedt.

Seksueel misbruik en de therapeutische relatie

De werkelijkheid van seksueel misbruik zit vol met moeilijk te begrijpen tegenstellingen. Afweermechanismen die een positieve bedoeling hebben, zijn tegelijk ontwrichtend voor het volwassen leven. Wat is de diepere betekenis van schuldgevoelens en schaamte? Wat is de functie van dissociatie? Wat is de opbouwende intentie van suïcidaliteit? De workshop van Magdaleen de Bruyckere staat bol van door ervaring gedragen kennis.

Interactieve workshop

Het echte werk gebeurt in de relatie tussen therapeut en klant. Dat vertaalt zich ook naar de leersituatie: Alleen in de relatie tussen trainer/leraar en leerling is er leerwinst te behalen. Verwacht in de workshop uitgedaagd te worden om naar jezelf als hulpverlener te kijken, om jouw eigen handelen onder de loep te nemen en met nieuwe inzichten over de hulpverlening na seksueel misbruik naar buiten te komen.
Terug naar boven Go down
http://nederlandheelt.weebly.com
 
Symposium 7 november 2015 – workshop Vertrouwen en seksueel misbruik
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: MEDEDELINGEN - OPENBAAR :: Agenda-