Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexPortaalFAQZoekenInloggenRegistreren
Like/Tweet/+1
Uitklapmenu
 • Facebooktijdlijn + Evenementen
 • Persoonlijk Menu

  Profiel
  Bekijk Profiel
  Wijzig Avatar
  Wijzig Informatie
  Wijzig Handtekening
  Wijzig Voorkeuren

  Sociaal
  Gastenboek
  Ledenlijst
  Meldingen
  Mijn Groepen
  Mijn Reputatie
  Vrienden beheer

  Berichten
  Ontvangen
  Verzonden

  Topics
  Bekeken
  Geplaatst

 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Recent Geplaatst
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

BEZOEK ONS OOK OP:
NH op Blogger NH op Facebook NH op Google+ NH op LinkedIn NH op Twitter NH op Wordpress NH op YouTube
LEDEN IN HET NIEUWS
In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
ZEG NEE !
Zeg NEE tegen seksueel geweld - RTL. Deze vooraanstaande Nederlandse mannen spreken zich uit tegen seksueel geweld.
ReagerenDeel | .
 

 Geld belangrijker dan kind bij jeugdhulp

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin
avatar
Admin


Vrouw
Aantal berichten : 1856
Punten : 10716
Reputatie : 1564
Registratiedatum : 20-07-13

#1BerichtOnderwerp: Geld belangrijker dan kind bij jeugdhulp   wo 28 okt 2015, 12:29


Foto: Hollandse Hoogte / David Rozing 
‘Geld belangrijker dan kind bij jeugdhulp’

Financiële belangen staan boven het belang van het kind. Dat is de harde en pijnlijke conclusie die de Kinderombudsman woensdag heeft getrokken in het rapport over jeugdhulp.

“De toegang en kwaliteit van jeugdhulp worden bedreigd doordat gemeenten om financiële redenen op de stoel van de hulpverlener gaan zitten.” Dat terwijl jeugdzorg juist werd gedecentraliseerd naar gemeenten in de hoop regeldruk te verminderen. “Ik zie dat er bewust afwegingen zijn gemaakt die ten koste gaan van kinderen”, concludeert Kinderombudsman Marc Dullaert.

Ook is er veel bureaucratisch getouwtrek bij gemeente tijdens de hulpverlening, Dullaert hoopt dan ook dat dit zo snel mogelijk wordt aangepast. “De Kinderombudsman vraagt gemeenten en jeugdhulpaanbieders om bij beslissingen over jeugdhulp altijd het belang van het kind boven het organisatiebelang te stellen.”

BRON: hartvannederland.nl

,,Sommige ouders worden onder druk gezet om hun kind een andere behandeling te geven dan de beste.''

Lastige puber
Hij heeft voorbeelden te over. Zoals de klacht van een 16-jarige jongen die volgens de huisarts en kinderpsychiater voor een behandeling moest worden opgenomen. Hoewel de gemeente eerst akkoord ging, wees ze de behandeling tóch af toen bleek dat de kliniek buiten de regio staat. Dullaert: ,,Deze ouders kregen de vraag of hun zoon niet gewoon een lastige puber is. En de gemeente vroeg hen of ze beseften dat de gewenste behandeling 10.000 euro per maand kost.''

Gemeenten willen de kinderen per se in de eigen regio laten behandelen, ook als de specialistische zorg elders in het land beter is. De reden: gemeenten hebben daar geen zorg ingekocht en krijgen dan een financiële tegenvaller te verwerken. Sommige gemeenten komen er openlijk voor uit dat ze simpelweg minder specialistische jeugdzorg willen inhuren. Ook belanden kinderen op een wachtlijst, omdat een gemeente niet genoeg zorg heeft ingekocht. Ze moeten dan wachten totdat er een plek vrijkomt. ,,Ouders zitten vervolgens thuis met een kind dat zorg nodig heeft, maar dat gewoon niet krijgt,'' ziet de Kinderombudsman.

Gesteggel
Kinderen die voor het eerst hulp vragen moeten soms maanden wachten voordat een gemeente überhaupt bepaalt welke zorg de cliënt nodig heeft. Gemeenten belanden veelal in bureaucratisch gesteggel, bijvoorbeeld met een andere gemeente over wie de rekening moet betalen. In principe is dat de gemeente waar de ouder met het gezag woont. Maar wat te doen als het kind elders bij een pleeggezin woont? Of als vader in de ene gemeente woont en moeder in de andere?

In het geval van een 14-jarig meisje waren de gevolgen desastreus. De zorg liet zo lang op zich wachten dat het meisje uiteindelijk in een gesloten inrichting belandde, omdat haar problemen in rap tempo verergerden. ,,De kinderen zijn de dupe,'' aldus Dullaert. ,,Ik zie dat de zorgvraag nu een onderhandeling is. Het belang van het kind sneeuwt onder. Ze krijgen niet altijd de zorg die ze nodig hebben.''

BRON: AD.nl
                                   *** Tonny Kamper ***
Terug naar boven Go down
http://www.nederlandheelt.nl/
 
Geld belangrijker dan kind bij jeugdhulp
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: OPENBARE FORA :: Nieuws-
Reageren