Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexPortaalFAQZoekenInloggenRegistreren
Like/Tweet/+1
Uitklapmenu
 • Facebooktijdlijn + Evenementen
 • Persoonlijk Menu

  Profiel
  Bekijk Profiel
  Wijzig Avatar
  Wijzig Informatie
  Wijzig Handtekening
  Wijzig Voorkeuren

  Sociaal
  Gastenboek
  Ledenlijst
  Meldingen
  Mijn Groepen
  Mijn Reputatie
  Vrienden beheer

  Berichten
  Ontvangen
  Verzonden

  Topics
  Bekeken
  Geplaatst

 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Recent Geplaatst
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

BEZOEK ONS OOK OP:
NH op Blogger NH op Facebook NH op Google+ NH op LinkedIn NH op Twitter NH op Wordpress NH op YouTube
LEDEN IN HET NIEUWS
In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
ZEG NEE !
Zeg NEE tegen seksueel geweld - RTL. Deze vooraanstaande Nederlandse mannen spreken zich uit tegen seksueel geweld.
ReagerenDeel | .
 

 Campagne roept slachtoffers misbruik en geweld om stilte te verbreken

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin
avatar
Admin


Vrouw
Aantal berichten : 1856
Punten : 10726
Reputatie : 1572
Registratiedatum : 20-07-13

#1BerichtOnderwerp: Campagne roept slachtoffers misbruik en geweld om stilte te verbreken   ma 02 nov 2015, 13:40Drempel om te spreken over misbruik en geweld moet omlaag


Slachtofferhulp Nederland start maandag 2 november de campagne: 'Verbreek de stilte'. Via radiospotjes, advertenties, posters en de inzet van social media worden slachtoffers van seksueel misbruik, fysiek en psychisch geweld opgeroepen om contact te zoeken via www.verbreekdestilte.nl en het speciale telefoonnummer 0900 99 99 001. Belangrijk, zo vindt Slachtofferhulp Nederland, omdat slachtoffers moeten weten waar ze terecht kunnen voor de juiste hulp.

"Seksueel misbruik of geweld in welke vorm dan ook is overigens iets waar we ons allemaal druk over moeten maken. Het is niet alleen een zaak van slachtoffers. Aanpakken en doorbreken van misbruik en geweld is een maatschappelijke opdracht, die we met z'n allen moeten oppakken", vindt Alexandra Houbiers, directeur Programma's en Innovaties bij Slachtofferhulp Nederland. "Het doorbreken van een taboe begint echter met het verbreken van de stilte. Pas als we weten dat er misbruik of geweld heeft plaatsgevonden kunnen we - als samenleving - slachtoffers hulp bieden, daders aanpakken en hardnekkige patronen doorbreken."

De website verbreekdestilte.nl bestaat sinds 2014 en hoort bij de hulplijn seksueel misbruik die is opgericht op advies van de commissies Samson en Deetman. Jaarlijks vinden honderden mensen hun weg naar deze landelijke hulplijn die naast slachtoffers van seksueel misbruik ook slachtoffers van fysiek én psychisch geweld begeleidt naar de juiste hulp.

Drempel

Slachtofferhulp Nederland vindt het belangrijk om regelmatig aandacht te vragen voor deze landelijke hulplijn. Houbiers: "Mensen durven te vaak niet te spreken over wat hen is overkomen en als ze die drempel over zijn dan weten ze in veel gevallen niet wie hen het beste kan helpen. Daarvoor is er dus de hulplijn. Onder het motto: Laat wat je overkomen is je leven niet bepalen, helpen we mensen naar de hulp die zij in hun situatie nodig hebben."

De campagne 'Verbreek de stilte' start maandag 2 november met onder meer [url=https://www.slachtofferhulp.nl/Global/Hulplijn seksueel misbruik/Variant1A-Hulplijn Sexueel Misbruik versie vriendin voiceover vrouw.mp3]radiospotjes[/url] op Sky Radio en SLAM! FM en advertenties in [url=https://www.slachtofferhulp.nl/Global/Hulplijn seksueel misbruik/Advertentie Metro.jpg]Metro[/url] en [url=https://www.slachtofferhulp.nl/Global/Hulplijn seksueel misbruik/Advertentie Prive.jpg]weekblad Privé[/url]. Daarnaast wordt aandacht gevraagd voor de landelijke hulplijn via posters in uitgaansgelegenheden, advertenties op facebook en via andere activiteiten op social media.

BRON: Slachtofferhulp Nederland
                                   *** Tonny Kamper ***
Terug naar boven Go down
http://www.nederlandheelt.nl/
 
Campagne roept slachtoffers misbruik en geweld om stilte te verbreken
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: OPENBARE FORA :: Nieuws-
Reageren