Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexPortaalFAQZoekenInloggenRegistreren
->| Kom je om te chatten en is de chat niet goed zichtbaar ? Klik HIER om te lezen wat je eraan kunt doen ! |<-
Like/Tweet/+1
Like onze pagina
BEZOEK ONS OOK OP:
NH op Blogger NH op Facebook NH op Google+ NH op LinkedIn NH op Twitter NH op YouTube
TWITTER
LEDEN IN HET NIEUWS
In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
ZEG NEE !
Zeg NEE tegen seksueel geweld - RTL. Deze vooraanstaande Nederlandse mannen spreken zich uit tegen seksueel geweld.
BLOGS
ReagerenDeel | .
 

 Aangifte tegen Opstelten wegens zaak-Demmink

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin

Admin


Vrouw
Aantal berichten : 1788
Punten : 10062
Reputatie : 1479
Registratiedatum : 20-07-13

#1BerichtOnderwerp: Aangifte tegen Opstelten wegens zaak-Demmink   di 03 nov 2015, 13:35

Zes voormalig gevangenisdirecteuren hebben aangifte gedaan tegen minister van Justitie Ivo Opstelten.

De gevangenisdirecteuren vinden dat Opstelten zich schuldig heeft gemaakt aan een ambtsmisdrijf door het onderzoek in de zedenzaak tegen voormalig topambtenaar van Justitie Joris Demmink bewust te vertragen.

Zo vergaloppeerde Opstelten zich door nog tijdens het onderzoek zich als minister van Justitie enkele malen publiekelijk uit te laten over de zaak-Demmink.

Vooral de opmerking over de zaak: "Het was niks, het is niks en het zal niks worden" deed menig wenkbrauw fronsen. (Beluister hier het audiofragment via de NOS.)

"Wij hebben met stijgende verbazing kennis genomen van de ontwikkelingen in de kwestie Demmink en de uitspraken die minister Opstelten over deze kwestie in de openbaarheid en tegenover de Tweede Kamer der Staten-Generaal heeft gedaan," schrijven de voormalig gevangenisdirecteuren in de aangifte.

Aangetekende brief

Met juist deze uitspraken is minister Opstelten zijn boekje te buiten gegaan, menen de gevangenisdirecteuren. "In plaats van het voorvarend opdracht geven tot een gedegen strafrechtelijk onderzoek, wekt de minister met zijn voorbarige uitspraken dat zijn (voormalig) secretaris-generaal boven alle verdenking verheven is, de indruk het openbaar ministerie te belemmeren in zijn taakuitoefening."

Zij stuurden daarom vrijdag een aangetekende brief naar het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

Daarnaast doen zij een beroep op de Tweede Kamer om een procedure in gang te zetten die moet leiden tot een strafrechtelijk onderzoek naar het optreden van Opstelten.

Pedofilie

Demmink was tot 1 november 2012 de hoogste ambtenaar op het ministerie van Veiligheid en Justitie. Hij wordt al jaren in verband gebracht met pedofilie, maar heeft de beschuldigingen zelf altijd ontkend.

Het misbruik zou in de jaren negentig hebben plaatsgevonden, tijdens dienstreizen. Twee Turkse mannen van destijds 13 en 14 jaar oud, zeggen door Demmink te zijn misbruikt en na hun aangiften in 2008 en 2010 te zijn geïntimideerd.

Op last van de rechtbank van Arnhem doet het OM strafrechtelijk onderzoek naar de zaak-Demmink, nadat de twee Turkse mannen dat bij de rechtbank hadden afgedwongen.

BRON: NU.nl
Terug naar boven Go down
http://nederlandheelt.weebly.com
 
Aangifte tegen Opstelten wegens zaak-Demmink
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: OPENBARE FORA :: Nieuws-
Reageren