Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexPortaalFAQZoekenInloggenRegistreren
->| NH WENST U ALLEN EEN MOOI 2017 TOE ! |<-
Like/Tweet/+1
Like onze pagina
BEZOEK ONS OOK OP:
NH op Blogger NH op Facebook NH op Google+ NH op LinkedIn NH op Twitter NH op YouTube
TWITTER
LEDEN IN HET NIEUWS
In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
ZEG NEE !
Zeg NEE tegen seksueel geweld - RTL. Deze vooraanstaande Nederlandse mannen spreken zich uit tegen seksueel geweld.
BLOGS
ReagerenDeel | .
 

 Digitaal aanvragen bij het Schadefonds

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin

Admin


Vrouw
Aantal berichten : 1779
Punten : 10047
Reputatie : 1479
Registratiedatum : 20-07-13

#1BerichtOnderwerp: Digitaal aanvragen bij het Schadefonds   do 05 nov 2015, 13:55

Digitaal aanvragen bij het Schadefonds

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven is bezig met de ontwikkeling van een digitaal klantportaal. In dit portaal kan een slachtoffer of nabestaande geheel digitaal zijn of haar aanvraag indienen, stukken aan de aanvraag toevoegen en na het versturen van de aanvraag zien in welke fase de aanvraag zich bevindt. Berichten van het Schadefonds, zoals een ontvangstbevestiging en verzoek om nadere informatie, ontvangt de aanvrager ook in dit portaal.  Het digitale portaal is een nieuwe manier om een aanvraag in te dienen, het indienen met een papieren formulier blijft gewoon mogelijk.

Testen op kleine schaal
De maanden oktober en november staan in het teken van het testen van het portaal en het digitale formulier. Behalve eigen medewerkers helpen ook medewerkers van Slachtofferhulp Nederland bij het testen. Op basis van de ervaringen van de testers worden het formulier en het portaal verder aangepast.

Vanaf februari gaat één regio van Slachtofferhulp Nederland het portaal actief gebruiken. In januari worden de medewerkers in die regio daarop voorbereid. Het is de bedoeling dat in deze regio Slachtofferhulp Nederland slachtoffers en nabestaanden expliciet op het portaal wijst en hen stimuleert hun aanvragen zoveel mogelijk digitaal in te dienen.

Het beperkte gebruik van het digitaal portaal in de beginfase heeft twee voordelen. Enerzijds kan het Schadefonds - indien nodig - nog puntjes op de i te zetten voordat het landelijk in gebruik wordt genomen. Anderzijds geeft het Slachtofferhulp Nederland de tijd om een goede manier van ondersteuning van slachtoffers en nabestaanden te ontwikkelen, die digitaal een aanvraag willen indienen .

Door deze testfase krijgt het Schadefonds een idee hoeveel slachtoffers en nabestaanden hun aanvraag digitaal willen indienen en hoeveel liever een papieren aanvraag willen invullen.

Na de pilot
Na de pilot brengt het Schadefonds het digitaal klantportaal onder de aandacht van het publiek en andere ketenpartners. Het portaal is dan beschikbaar voor meerderjarige slachtoffers en nabestaanden.

Later in het jaar wordt het portaal verder ontwikkeld, om ook mogelijkheden te creëren voor gemachtigden en vertegenwoordigers (bij minderjarigen). Daarnaast ontwikkelt het Schadefonds een mogelijkheid om medewerkers van Slachtofferhulp Nederland, die bij de aanvraag hebben geholpen, bekend te maken in het portaal. Op die manier kan het Schadefonds hen een (digitale) kopie van de beslissing sturen.

BRON: Schadefonds Gewelds Misdrijven
Terug naar boven Go down
http://nederlandheelt.weebly.com
 
Digitaal aanvragen bij het Schadefonds
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: OPENBARE FORA :: Nieuws-
Reageren