Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexPortaalFAQZoekenInloggenRegistreren
Like/Tweet/+1
Uitklapmenu
 • Facebooktijdlijn + Evenementen
 • Persoonlijk Menu

  Profiel
  Bekijk Profiel
  Wijzig Avatar
  Wijzig Informatie
  Wijzig Handtekening
  Wijzig Voorkeuren

  Sociaal
  Gastenboek
  Ledenlijst
  Meldingen
  Mijn Groepen
  Mijn Reputatie
  Vrienden beheer

  Berichten
  Ontvangen
  Verzonden

  Topics
  Bekeken
  Geplaatst

 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Recent Geplaatst
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

BEZOEK ONS OOK OP:
NH op Blogger NH op Facebook NH op Google+ NH op LinkedIn NH op Twitter NH op Wordpress NH op YouTube
LEDEN IN HET NIEUWS
In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
ZEG NEE !
Zeg NEE tegen seksueel geweld - RTL. Deze vooraanstaande Nederlandse mannen spreken zich uit tegen seksueel geweld.
ReagerenDeel | .
 

 Als ik een pen liet vallen kreeg ik gelijk klappen

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin
avatar
Admin


Vrouw
Aantal berichten : 1856
Punten : 10716
Reputatie : 1564
Registratiedatum : 20-07-13

#1BerichtOnderwerp: Als ik een pen liet vallen kreeg ik gelijk klappen   do 12 nov 2015, 20:20


(Klik op de foto om de bronpagina en video-interviews te bekijken!)


BROUWERSHAVEN - "Was je maar nooit geboren." Deze woorden kreeg de 51-jarige Brenda uit Brouwershaven meer dan eens te horen. Als kind werd ze door haar vader lichamelijk en door haar moeder geestelijk mishandeld.

Agressief
"Mijn vader was heel agressief. Als ik een pen of suikerpot liet vallen, kreeg ik meteen klappen. Mijn moeder dreigde vooral dat ze het wel aan mijn vader zou vertellen als ik iets verkeerds deed. En dan kon ik wel raden wat er ging gebeuren", vertelt Brenda over haar jeugd.

Taskforce
Ondanks de inspanningen van betrokken instanties blijkt het lastig om kindermishandeling terug te dringen. Jaarlijks worden er in Nederland naar schatting 119.000 kinderen mishandeld, dat zijn één à twee kinderen per schoolklas. De Ministeries van Veiligheid en Justitie en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben daarom de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik in het leven geroepen.

Week tegen Kindermishandeling
Eén van de manieren om aandacht te vragen voor dit onderwerp is het organiseren van de Week tegen Kindermishandeling. Die week wordt volgende week voor de derde keer gehouden.

Striemen
Dit jaar is er extra aandacht voor melders. Iedereen die een vermoeden heeft van kindermishandeling wordt opgeroepen om in actie te komen. Helaas heeft Brenda niemand gehad die de cirkel van geweld kon doorbreken. "Ik hield het erg verborgen. Ik had soms striemen op mijn rug, daarom hield ik bij gym op school gewoon mijn shirtje aan bij het omkleden. En als mijn vader me een blauw oog had geslagen, hield ie me een paar dagen thuis. Toen ik op een dag toch aan de schooldirecteur vertelde dat het helemaal niet goed ging thuis, werd ik niet geloofd. Hij zei dat ik teveel fantasie had."

Vergeven
De mishandeling in haar jeugd heeft grote gevolgen gehad op het leven van Brenda. Zo ontwikkelde ze onder meer een eetstoornis en straatfobie. Door veel therapieën gaat het nu goed met Brenda. "Wat me ook erg heeft geholpen is het vergeven van mijn ouders. Daardoor ben ik een hoop boosheid kwijt geraakt. Dat vergeven heb ik niet voor hen gedaan, maar puur voor mezelf."

Voor de lach van een kind
Onlangs heeft Brenda zich aangemeld als Stoere Strijder bij de stichting 'Voor de Lach van een kind'. Deze Zeeuwse stichting zet zich in voor kinderen die te maken hebben met kindermishandeling, misbruik of verwaarlozing. Op zaterdag 21 november gaat de stichting letterlijk 'de vuile was' buiten hangen op het Havenplein in Zierikzee om zo aandacht te vragen voor kindermishandeling.

BRON: omroepzeeland.nl
                                   *** Tonny Kamper ***
Terug naar boven Go down
http://www.nederlandheelt.nl/
 
Als ik een pen liet vallen kreeg ik gelijk klappen
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: OPENBARE FORA :: Nieuws-
Reageren