Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexPortaalFAQZoekenInloggenRegistreren
->| Kom je om te chatten en is de chat niet goed zichtbaar ? Klik HIER om te lezen wat je eraan kunt doen ! |<-
Like/Tweet/+1
Like onze pagina
BEZOEK ONS OOK OP:
NH op Blogger NH op Facebook NH op Google+ NH op LinkedIn NH op Twitter NH op YouTube
TWITTER
LEDEN IN HET NIEUWS
In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
ZEG NEE !
Zeg NEE tegen seksueel geweld - RTL. Deze vooraanstaande Nederlandse mannen spreken zich uit tegen seksueel geweld.
BLOGS
ReagerenDeel | .
 

 Kindermisbruik soldaten ging door omdat VN niet ingreep

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
TonnyKamper

Webmaster  Co-Administrator


Vrouw
Aantal berichten : 561
Punten : 4815
Reputatie : 684
Registratiedatum : 20-07-13

#1BerichtOnderwerp: Kindermisbruik soldaten ging door omdat VN niet ingreep   do 17 dec 2015, 21:12


’Zelfs Unicef keek de andere kant op’

Kindermisbruik soldaten ging door omdat VN niet ingreep

De VN heeft niet opgetreden na beschuldigingen dat onder meer Franse vredesmilitairen zich in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) vergrepen hebben aan kinderen. Dat 'grove institutionele falen' heeft tot meer misbruik geleid, concludeert een onafhankelijk panel in een nieuw onderzoek.


Verklaringen over kinderen van soms pas 9 jaar oud, die begin 2014 middenin een oorlogsgebied seksuele handelingen verrichten in ruil voor eten 'gingen van bureau naar bureau, van inbox naar inbox, door meerdere VN-kantoren, terwijl niemand verantwoordelijkheid nam', aldus het nieuwe rapport. Een jongetje dat melding had gemaakt van misbruik van zijn vriendjes door blauwhelmen werd later zelf ook verkracht.

Zelfs de kinderorganisatie van de VN, Unicef, wordt verweten een andere kant op te hebben gekeken. ,,Het is zeer spijtig dat deze kinderen verraden zijn door dezelfde mensen die gestuurd waren om ze te beschermen", laat secretaris-generaal Ban Ki-moon donderdag weten in een verklaring.

Fout op fout
Volgens de onderzoekers verzaakten VN-medewerkers met de verklaringen van de misbruikte kinderen naar hogerhand te stappen. Mogelijk omdat ze bezorgd waren over de politieke consequenties, omdat Frankrijk bij het schandaal betroken was. Ook het beschermen en ondersteunen van de kinderen schoot tekort. De hongerige kinderen vertelden de medewerkers dat ze meegingen in het misbruik in de hoop daar eten voor terug te krijgen. 

De VN heeft daarnaast geen verder onderzoek gedaan naar de aantijgingen en leek bovendien meer bezorgd te zijn over een VN-medewerker die anoniem de Franse autoriteiten had gewaarschuwd.

,,Het welzijn van de slachtoffers en de aansprakelijkheid van de daders kwam op de tweede plaats, als het al besproken is", staat er in het rapport.

Rapport
Een VN-medewerker lekte in april dit jaar een rapport van de VN aan de Franse autoriteiten. Daarin staat dat vredestroepen uit Frankrijk zich in de CAR vergrepen aan kinderen. Sommige waren maar negen jaar oud. Volgens de medewerker faalt de VN in het stoppen van het misbruik. Maar de Fransen hebben het rapport al in juli 2014 ontvangen, zo zei een woordvoerder van justitie woensdag. ,,Het onderzoek loopt nog'', klonk het.

In reactie op het schokkende rapport werd een onafhankelijk onderzoek ingesteld. Volgens het nieuwe rapport ging de VN toen pas aan de slag met de verklaringen van de kinderen.

Nu, anderhalf jaar later is er nog altijd niemand gearresteerd.

Chaos
De CAR werd en wordt geteisterd door gevechten tussen christelijke en moslimmilities. De onlusten begonnen in maart 2013 toen islamitische rebellen de macht grepen. Duizenden mensen zijn omgekomen en honderdduizenden op de vlucht geslagen. Blauwhelmen van de Verenigde Naties proberen de situatie te stabiliseren en de vrede te laten terugkeren.

BRON: AD.nl


* Tonny Kamper *
Terug naar boven Go down
http://tube-it.actieforum.com/
 
Kindermisbruik soldaten ging door omdat VN niet ingreep
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: OPENBARE FORA :: Nieuws-
Reageren