Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexPortaalFAQZoekenInloggenRegistreren
Like/Tweet/+1
Uitklapmenu
 • Facebooktijdlijn + Evenementen
 • Persoonlijk Menu

  Profiel
  Bekijk Profiel
  Wijzig Avatar
  Wijzig Informatie
  Wijzig Handtekening
  Wijzig Voorkeuren

  Sociaal
  Gastenboek
  Ledenlijst
  Meldingen
  Mijn Groepen
  Mijn Reputatie
  Vrienden beheer

  Berichten
  Ontvangen
  Verzonden

  Topics
  Bekeken
  Geplaatst

 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Recent Geplaatst
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

BEZOEK ONS OOK OP:
NH op Blogger NH op Facebook NH op Google+ NH op LinkedIn NH op Twitter NH op Wordpress NH op YouTube
LEDEN IN HET NIEUWS
In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
ZEG NEE !
Zeg NEE tegen seksueel geweld - RTL. Deze vooraanstaande Nederlandse mannen spreken zich uit tegen seksueel geweld.
ReagerenDeel | .
 

 Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening !

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin
avatar
Admin


Vrouw
Aantal berichten : 1856
Punten : 10726
Reputatie : 1572
Registratiedatum : 20-07-13

#1BerichtOnderwerp: Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening !   za 26 dec 2015, 12:36


Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening !

Begin februari 2015  wordt het Zuid-Hollandse dorp Roelofarendsveen opgeschrikt door het geluid van gierende sirenes van politie en ambulance. Een twaalfjarige meisje is met nog onbekend letsel en ernstig onderkoeld naar het ziekenhuis vervoerd en is er volgens de buurtgenoten slecht aan toe.

De verwaarlozing en mishandeling van de 12-jarig Wendy is als een bom ingeslagen, ,,Wat hier is gebeurd, tart elk voorstellingsvermogen,” zegt Angela Huigsloot. Zij en andere bewoners van het doorgaans rustige polderweggetje Geestweg hebben de sirenes gehoord.

Het Openbaar Ministerie is een grootschalig onderzoek begonnen naar de omstandigheden waarin het meisje zich bevond en in welke kritieke toestand zij werd aangetroffen in de woning aan de Geestweg. Het slachtoffertje wordt pas begin november uit het ziekenhuis ontslagen. De vader en stiefmoeder zijn aangehouden op verdenking van zware mishandeling en verwaarlozing.

Jeugdzorg blijkt zich al jaren te bemoeien met het 12-jarige meisje.

De 34-jarige stiefmoeder Petra T., die vastzit op verdenking van de zware mishandeling en verwaarlozing van het meisje, was zelfs vice-voorzitter van de Cliëntenraad Jeugdzorg Zuid-Holland van bureau Jeugdbescherming West.

levert al bijna tien jaar strijd tegen Jeugdzorg west waar zij nu in de cliëntenraad zit. Zij klopte destijds zelf bij jeugdzorg aan omdat zij vermoedde dat er iets scheelde aan de twee kinderen uit het vorige huwelijk van haar huidige man, het twaalfjarige meisje en haar twee jaar oudere broertje. De stiefmoeder zei hierover eerder in een regionale krant dat jeugdzorg wel negen gezinsvoogden stuurde die de controle over het gezin volledig overnamen, zonder dat er naar vader en stiefmoeder werd geluisterd. Zij besloot daarop zitting te nemen in de cliëntenraad.De vader is een geziene ondernemer in het dorp. En hoewel niet erg actief in het vrijwilligerswerk, zoals zijn vrouw Petra wel is, wordt hij volgens de buurt gerespecteerd. Hij komt uit een grote familie van potgrondkwekers. Zelf is hij sinds enkele jaren zelfstandig vrachtwagenchauffeur. Huigsloot: ,,Heel veel mensen weten wat er gebeurde. Het is ook talloze malen aangekaart bij instanties. Jeugdzorg weet het ook allemaal. Ik denk dat die vrouw het dorp niet meer hoeft binnen te komen. Ik begrijp niet hoe haar man het allemaal heeft kunnen laten gebeuren. Aan hem was overigens nooit veel aan te merken.”

Het gaat nu naar omstandigheden goed met Wendy, maar ze zal nog een lange weg te gaan hebben voor ze haar leven weer op kan pakken. Het meisje is overgebracht naar een pleeggezin. ,,Dit is in goed overleg met haar eigen moeder,” zegt Van Dijk. Het is niet bekend of Wendy permanent in dit pleeggezin blijft.

Zowel vader Ron als stiefmoeder Petra T. zitten nog in hechtenis. De vrouw blijft in ieder geval nog drie maanden vast zitten. De raadkamer van de Haagse rechtbank besluit vandaag over de voortzetting van de hechtenis van Ron T. De rechtbank vond het verstandig om de stiefmoeder langer in hechtenis te houden omdat zij de kans op herhaling aanwezig achtte.

,,Zij ontbeert het empathische vermogen om voor haar (stief)kinderen te zorgen,” stelde de rechtbank vorige week in een verklaring vast.

BRON: voordelachvaneenkind.nl
                                   *** Tonny Kamper ***
Terug naar boven Go down
http://www.nederlandheelt.nl/
Trijntje
avatar
Ervaringsdeskundige


Vrouw
Aantal berichten : 709
Punten : 3928
Reputatie : 1640
Registratiedatum : 05-08-13

#2BerichtOnderwerp: Re: Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening !   za 26 dec 2015, 23:00

Er is niets nieuws onder de zon.
Al een aantal keren heb ik me dit jaar verschrikkelijk boos gemaakt over dit verhaal, maar ook over heel veel andere verhalen. Het maakt me zo moedeloos.


- Trijntje -
Terug naar boven Go down
Admin
avatar
Admin


Vrouw
Aantal berichten : 1856
Punten : 10726
Reputatie : 1572
Registratiedatum : 20-07-13

#3BerichtOnderwerp: Re: Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening !   za 26 dec 2015, 23:45

@Trijntje schreef:
Er is niets nieuws onder de zon.
Al een aantal keren heb ik me dit jaar verschrikkelijk boos gemaakt over dit verhaal, maar ook over heel veel andere verhalen. Het maakt me zo moedeloos.

Mij ook Trijntje, ik kan wel janken  :'( af en toe zakt de moed me echt in de schoenen, wanneer worden ze nou eens wakker hier, al die zogenaamde controlerende organen doen geen fluit en wachten altijd tot het te laat is voordat ze ingrijpen  Kwaad
                                   *** Tonny Kamper ***
Terug naar boven Go down
http://www.nederlandheelt.nl/
 
Een schokkend verhaal over falende jeugdhulpverlening !
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: OPENBARE FORA :: Nieuws-
Reageren