Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexIndex  PortaalPortaal  EvenementenEvenementen  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  Inloggen  RegistrerenRegistreren  
| >> ZONDAG 28 Januari THEMA CHAT: "KUN JIJ UIT JE COMFORTZONE STAPPEN?" << |

| >> De Chat en uw instellingen zijn verplaatst naar uw "Mijn Pagina" in het menu hierboven!!! Lees ook onze Nieuwjaars Nieuwsbrief << |

Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Meest bekeken onderwerpen
beste muziek aller tijden
Van Harte Gefeliciteerd Met Je Verjaardag Trijntje !!
Oproep: Kinderdorp Neerbosch - Nijmegen 1945-1985
Algemene Voorwaarden
Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing van kinderen
Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’
Oproep: Observatiehuis, Lijsterbesstraat 61, Den Haag (1966-1967)
Je nergens bij horen voelen en trauma
Beste muziek aller tijden (2)
Item over Misbruik op Kinderdorp Neerbosch van Popeye
Deel | .
 

 Directeur Charitas Zorg in Vroomshoop nam jongemannen in huis

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin
avatar
Admin


Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 1998
Aantal berichten : 2165
Punten : 12648

#1BerichtOnderwerp: Directeur Charitas Zorg in Vroomshoop nam jongemannen in huis   za 16 jan 2016, 13:06


Directeur Charitas Zorg in Vroomshoop nam jongemannen in huis

VROOMSHOOP - Directeur Henk van der P. van de kleine christelijke instelling Charitas Zorg in Vroomshoop zit sinds 25 december vast op verdenking van ontucht met een meerderjarige, één van zijn cliënten. Hij is aangehouden na de aangifte van een jongeman die bij Charitas werd begeleid, maar die Van der P. bij zich thuis in Witharen (gemeente Ommen) liet wonen.

Van der P. is de oprichter Charitas aan de Afrikalaan in Vroomshoop, dat is bedoeld voor opvang en woonbegeleiding voor volwassenen met een verstandelijke beperking en gedragsstoornissen. De zorginstelling zorgt niet alleen voor dagbesteding, maar ook voor begeleiding van de cliënten die onder meer in Westerhaar wonen.

Gedragsproblemen

De alleenstaande Van der P. zou de jongemannen bij zich hebben laten wonen omdat ze vanwege gedragsproblemen niet in de begeleide woonvorm van Charitas Zorg te handhaven waren. Na zijn arrestatie werden de twee cliënten ondergebracht bij een pleeggezin en bij een instelling elders. De Raad van Toezicht twijfelt niet aan Van der P.s’ goede bedoelingen, maar vindt zijn handelswijze volstrekt ongepast.

Ontucht

Eén van de twee jongemannen heeft aangifte gedaan van ‘ontucht met een meerderjarige’. Die beschuldiging is nu in onderzoek en de rechtbank in Zwolle buigt zich tijdens een regiezitting op donderdag 24 maart over de zaak. Woordvoerster Barbara van Heerde van het Openbaar Ministerie zegt dat er geen andere gevallen in onderzoek zijn.

'Terugkeer uitgesloten'

Inmiddels is er contact geweest tussen zaakwaarnemer Jaap van Hoek van Charitas en Van der P. De directeur heeft van de Raad van Toezicht te horen gekregen dat terugkeer bij Charitas uitgesloten is. Het mee naar huis nemen van cliënten is volgens de Raad niet acceptabel.

Advocaat Klaas ter Mors van Van der P. was vrijdag onbereikbaar voor commentaar. Zijn collega Marcel Smits gaf te kennen dat het advocatenkantoor van beiden zich van commentaar onthoudt.

BRON: tubantia.nl
                       *** Tonny Kamper ***
Terug naar boven Go down
http://www.nederlandheelt.nl/
 
Directeur Charitas Zorg in Vroomshoop nam jongemannen in huis
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: ARCHIEF - OPENBAAR :: Nieuws Extern-