Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexPortaalFAQZoekenInloggenRegistreren
Like/Tweet/+1
Uitklapmenu
 • Facebooktijdlijn + Evenementen
 • Persoonlijk Menu

  Profiel
  Bekijk Profiel
  Wijzig Avatar
  Wijzig Informatie
  Wijzig Handtekening
  Wijzig Voorkeuren

  Sociaal
  Gastenboek
  Ledenlijst
  Meldingen
  Mijn Groepen
  Mijn Reputatie
  Vrienden beheer

  Berichten
  Ontvangen
  Verzonden

  Topics
  Bekeken
  Geplaatst

 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Recent Geplaatst
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

BEZOEK ONS OOK OP:
NH op Blogger NH op Facebook NH op Google+ NH op LinkedIn NH op Twitter NH op Wordpress NH op YouTube
LEDEN IN HET NIEUWS
In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
ZEG NEE !
Zeg NEE tegen seksueel geweld - RTL. Deze vooraanstaande Nederlandse mannen spreken zich uit tegen seksueel geweld.
ReagerenDeel | .
 

 Celstraf geëist tegen vader wegens poging doodslag kind

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin
avatar
Admin


Vrouw
Aantal berichten : 1857
Punten : 10732
Reputatie : 1573
Registratiedatum : 20-07-13

#1BerichtOnderwerp: Celstraf geëist tegen vader wegens poging doodslag kind   ma 18 jan 2016, 20:59

Celstraf geëist tegen vader wegens poging doodslag kind

14 januari 2016 - Arrondissementsparket Amsterdam

De officier van justitie in Amsterdam heeft vanmiddag een celstraf geëist van twaalf maanden waarvan zes voorwaardelijk tegen een 43-jarige man die verdacht wordt van poging doodslag op zijn zoontje van enkele maanden oud. Ook wordt hij verdacht van mishandeling van zijn kind. Tegen de eveneens 43-jarige moeder, die haar kind in hulpeloze toestand zou hebben gelaten en zou hebben nagelaten adequaat te handelen, eiste de officier een voorwaardelijke werkstraf van 240 uur.

De mishandeling van het zoontje kwam aan het licht toen in februari 2015 de grootmoeder bij het verschonen zag dat het rechterbovenbeen van haar kleinzoon dikker was dan normaal. In het ziekenhuis werd vervolgens een gebroken been geconstateerd. Eerder had de huisarts een blauw oog bij de baby geconstateerd. In gesprekken met ‘Veilig Thuis’ (het vroegere Advies- en Meldpunt Kindermishandeling) die op deze constatering volgden, gaven de ouders aan dat ze eerder hulp hadden gevraagd bij de ouder-kindlijn.

In telefoongesprekken met familie had de vader aangegeven dat hij de zwangerschap en de bevalling als belastend had ervaren en dat hij zich afgewezen voelde door zijn eigen zoon die zich slechts door zijn moeder en niet door hem zou laten troosten. Hij zou kort na de geboorte van zijn zoon psychische problemen hebben gekregen en oververmoeid, machteloos en verdrietig zijn geweest.

Medisch onderzoek heeft vastgesteld dat zijn zoontje naast zijn gebroken rechterbovenbeen diverse andere botbreuken heeft gehad in beentjes en ribben. Op meerdere tijdstippen zou geweld zijn uitgeoefend op het jongetje. De botbreuken wezen volgens deskundigen specifiek op kindermishandeling, alleen bij kinderen met een hoog risico op mishandeling werden, zo blijkt uit een onderzoeksrapport uit 2011, vergelijkbare fracturen waargenomen. Het ‘schudden’ van de baby is, zo staat in datzelfde rapport, de belangrijkste oorzaak voor het ontstaan van dit soort fracturen.

De officier in haar requisitoir: “Als vader diende verdachte zijn kind juist geborgenheid en bescherming te bieden. Zijn zoontje heeft echter het tegendeel ervaren. Het is niet verwonderlijk dat zelfs zo’n klein kind aanvoelt dat het niet veilig is. (--) Ook moeder, juist degene op wie je als kind te allen tijde moet kunnen rekenen, heeft onvoldoende zorg en verantwoordelijkheid getoond voor haar kind. (--) Twee ouders die van hun kind houden maar dat kind ook leed hebben aangedaan, maar die - weliswaar door eigen schuld - ook in een ellendige situatie terecht zijn gekomen. Ik zie in deze zaak alleen maar verliezers; in de eerste plaats het zoontje maar ook zijn ouders die hier nu samen terecht staan.”

De man is in maart 2015 aangehouden door de politie. Na zes maanden in voorarrest te hebben gezeten werd de voorlopige hechtenis geschorst. De officier eiste bij de voorwaardelijke straf als bijzondere voorwaarden een meldplicht en een behandelverplichting en een proeftijd van drie jaar.

BRON: OM.nl
                                   *** Tonny Kamper ***
Terug naar boven Go down
http://www.nederlandheelt.nl/
 
Celstraf geëist tegen vader wegens poging doodslag kind
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: OPENBARE FORA :: Nieuws-
Reageren