Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexIndex  PortaalPortaal  EvenementenEvenementen  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  Inloggen  RegistrerenRegistreren  
| >> ZONDAG 28 Januari THEMA CHAT: "KUN JIJ UIT JE COMFORTZONE STAPPEN?" << |

| >> De Chat en uw instellingen zijn verplaatst naar uw "Mijn Pagina" in het menu hierboven!!! Lees ook onze Nieuwjaars Nieuwsbrief << |

Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Meest bekeken onderwerpen
beste muziek aller tijden
Van Harte Gefeliciteerd Met Je Verjaardag Trijntje !!
Oproep: Kinderdorp Neerbosch - Nijmegen 1945-1985
Algemene Voorwaarden
Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing van kinderen
Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’
Oproep: Observatiehuis, Lijsterbesstraat 61, Den Haag (1966-1967)
Je nergens bij horen voelen en trauma
Beste muziek aller tijden (2)
Item over Misbruik op Kinderdorp Neerbosch van Popeye
Deel | .
 

 Tot 40 maanden celstraf geëist wegens seksuele uitbuiting

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin
avatar
Admin


Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 1998
Aantal berichten : 2165
Punten : 12648

#1BerichtOnderwerp: Tot 40 maanden celstraf geëist wegens seksuele uitbuiting   do 21 jan 2016, 13:32


Tot 40 maanden celstraf geëist wegens seksuele uitbuiting

19 januari 2016 - Arrondissementsparket Amsterdam

Vandaag heeft de officier van justitie in Amsterdam celstraffen geëist van respectievelijk 18, 20 en 40 maanden tegen drie mannen in leeftijd variërend van 26 tot 28 jaar. De officier verdenkt de mannen van mensenhandel en seksuele uitbuiting.

De 27-jarige man wordt gezien als de hoofdverdachte die twee zusjes van zestien en zeventien jaar ertoe heeft gebracht zich te prostitueren. Hij heeft ze geworven, gehuisvest en foto’s van hen op een website laten plaatsen waar prostituees zich aanbieden. De twee andere verdachten zouden als chauffeur die de meisjes bracht en haalde weliswaar een kleinere maar evenzeer onmisbare rol hebben vervuld.

In november 2014 startte de politie een onderzoek na een melding bij Meld Misdaad Anoniem. Daarin werd gemeld dat de hoofdverdachte twee minderjarige Bulgaarse meisjes voor zich had werken in de prostitutie en dat deze meisjes via een website te boeken waren. Via die seksadvertenties op internet kwam de politie met de meisjes in contact. Onderzoek van telefoons, observaties, tapgesprekken en getuigenverklaringen leidden uiteindelijk naar de drie verdachten.

De mannen hebben volgens het OM op schaamteloze wijze misbruik gemaakt van de bijzonder kwetsbare positie waarin de twee minderjarige meisjes zich bevonden. De twee zusjes hebben van huis uit niet de hulp en steun gekregen die zij van hun ouders hadden mogen verwachten. Het lijkt erop dat de ouders van de meisjes zelf betrokken waren bij het prostitutiewerk van hun dochters.

De officier beschrijft in het requisitoir de ernst van de zaak: “Mensenhandel in de prostitutie vormt een ernstige inbreuk op de geestelijke en lichamelijke integriteit en persoonlijke vrijheid van individuen. Het zelfbeschikkingsrecht van slachtoffers wordt hierdoor in hevige mate geweld aangedaan. Als sprake is van minderjarige slachtoffers, is daarbij sprake van een bijzondere kwetsbare groep, die met alle mogelijke middelen moet worden beschermd. Dat geldt ook voor minderjarigen die menen dat zij zélf de keus hebben gemaakt om in de prostitutie te gaan werken; de wetgever heeft immers geoordeeld dat de wil van de minderjarige in dit soort gevallen niet relevant is.

Om de kwetsbare groep minderjarigen beter te beschermen is sinds 15 november 2013 de maximumstraf verhoogd als de slachtoffers minderjarig zijn, daarvoor gold de verhoogde strafmaat alleen voor minderjarigen jonger dan zestien jaar. Tegen de 26-jarige verdachte eiste de officier een gevangenisstraf van 18 maanden, tegen de 28-jarige verdachte een gevangenisstraf van 20 maanden en tegen de 27-jarige verdachte een gevangenisstraf van 40 maanden.

BRON: OM.nl
                       *** Tonny Kamper ***
Terug naar boven Go down
http://www.nederlandheelt.nl/
 
Tot 40 maanden celstraf geëist wegens seksuele uitbuiting
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: ARCHIEF - OPENBAAR :: Nieuws Extern-