Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexPortaalFAQZoekenInloggenRegistreren
Like/Tweet/+1
Uitklapmenu
 • Facebooktijdlijn + Evenementen
 • Persoonlijk Menu

  Profiel
  Bekijk Profiel
  Wijzig Avatar
  Wijzig Informatie
  Wijzig Handtekening
  Wijzig Voorkeuren

  Sociaal
  Gastenboek
  Ledenlijst
  Meldingen
  Mijn Groepen
  Mijn Reputatie
  Vrienden beheer

  Berichten
  Ontvangen
  Verzonden

  Topics
  Bekeken
  Geplaatst

 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Recent Geplaatst
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

BEZOEK ONS OOK OP:
NH op Blogger NH op Facebook NH op Google+ NH op LinkedIn NH op Twitter NH op Wordpress NH op YouTube
LEDEN IN HET NIEUWS
In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
ZEG NEE !
Zeg NEE tegen seksueel geweld - RTL. Deze vooraanstaande Nederlandse mannen spreken zich uit tegen seksueel geweld.
ReagerenDeel | .
 

 OM eist zeven jaar gevangenisstraf tegen zedenverdachte Nijmegen

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin
avatar
Admin


Vrouw
Aantal berichten : 1856
Punten : 10716
Reputatie : 1564
Registratiedatum : 20-07-13

#1BerichtOnderwerp: OM eist zeven jaar gevangenisstraf tegen zedenverdachte Nijmegen   za 06 feb 2016, 21:49


OM eist zeven jaar gevangenisstraf tegen zedenverdachte Nijmegen
2 februari 2016 - Arrondissementsparket Oost-Nederland

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft vandaag voor de rechtbank in Arnhem een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zeven jaar  geëist tegen een 39-jarige man uit Nijmegen. De man wordt verdacht van onder andere  aanrandingen, afpersingen, wederrechtelijke vrijheidsberoving en verleiding van een minderjarige in Nijmegen in de periode van 2012 tot en met 2015.

Volgens de officier van justitie hanteerde de verdachte twee werkwijzen. Zo benaderde hij de slachtoffers, studentes,  ’s nachts onderweg van het centrum naar hun woning in Nijmegen-Oost van achteren. Hij overrompelde ze en dwong ze naar een bepaalde plaats te gaan, daarbij bedreigde hij ze verbaal en fysiek, met volgens de slachtoffers een wapen. De slachtoffers mochten niet achterom kijken, hij liet ze hun onderkleding uitdoen en betastte sommigen. Nadat ze zich weer aangekleed hadden, vroeg hij naar geld.

Bij de andere werkwijze doet hij zich op straat of telefonisch voor als enquêteur en vertelde de slachtoffers dat zij daarmee een geldbedrag of fashioncheques konden winnen. Tijdens de enquête werden steeds intiemere, seksueel getinte vragen gesteld en vervolgens werden deelnemers uitgenodigd in zijn woning. De slachtoffers werd voorgewend dat ze in het kader van de enquête steeds verdergaande seksuele handelingen moeten verrichten, dan wel vragen beantwoorden.

Gevolgen voor slachtoffers
“Wat verdachte gedaan heeft, heeft een enorme impact gehad op de slachtoffers”, aldus de officier van justitie. “ Ze durven ’s avonds niet meer alleen naar huis te fietsen. Schrikken als zij onverwacht worden aangeraakt. De verdachte heeft hun eigenwaarde en onbevangenheid afgenomen. Sommigen hebben psychische hulp moeten zoeken omdat ze wat hen overkomen is, niet alleen kunnen verwerken. Verdachte heeft doelbewust en berekenend gehandeld, zonder schijnbaar ook maar enige rem op zijn gedrag. Hij heeft zijn slachtoffers in verwarring achtergelaten. Ze voelen, geheel onterecht, schaamtegevoelens over wat hen is overkomen”. Naast de impact voor de directe slachtoffers heeft de officier van justitie ook rekening gehouden met de gevolgen die deze reeks ernstige strafbare feiten teweeg heeft gebracht in de maatschappij. Het heeft gedurende een lange tijd in Nijmegen en omgeving grote onveiligheidsgevoelens opgeroepen.

De officier van justitie stond tijdens de zitting ook stil bij de gluurderspraktijken waarvan de man ook verdacht wordt. Hij staat bij politie en media al jaren bekend als ‘gluurder van Nijmegen’. De gluurderspraktijken waarvan hij wordt verdacht, zijn een overtreding van de APV.  De feiten waarvoor hij vandaag op zitting moest verschijnen zijn van een andere orde. Daarbij moet, volgens de officier, de impact van gluren niet worden onderschat.

“De verdachte heeft in de afgelopen jaren met zijn grensoverschrijdende gedrag naar vrouwen, voornamelijk Nijmeegse studenten, voor enorm veel onrust gezorgd. Zelfs tijdens zijn geschorste voorlopige hechtenis is hij doorgegaan met dit gedrag, zoals blijkt uit de vele meldingen in het dossier.”

Het OM acht de man schuldig aan vier keer feitelijke aanranding van de eerbaarheid en een keer een poging daartoe. Daarnaast wordt hij verdacht van afpersing en een poging daartoe, wederrechtelijke vrijheidsberoving en verleiding van een minderjarige.

Een lange onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zeven jaar is passend aldus de officier van justitie. Gelet op alle rapportages in het dossier in combinatie met het PBC rapport ziet de officier onvoldoende aanknopingspunten om TBS te eisen.

De rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, doet uitspraak op 16 februari 2016.

BRON: OM.nl
                                   *** Tonny Kamper ***
Terug naar boven Go down
http://www.nederlandheelt.nl/
 
OM eist zeven jaar gevangenisstraf tegen zedenverdachte Nijmegen
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: OPENBARE FORA :: Nieuws-
Reageren