Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexIndex  PortaalPortaal  EvenementenEvenementen  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  Inloggen  RegistrerenRegistreren  
| >> ZONDAG 28 Januari THEMA CHAT: "KUN JIJ UIT JE COMFORTZONE STAPPEN?" << |

| >> De Chat en uw instellingen zijn verplaatst naar uw "Mijn Pagina" in het menu hierboven!!! Lees ook onze Nieuwjaars Nieuwsbrief << |

Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Meest bekeken onderwerpen
beste muziek aller tijden
Van Harte Gefeliciteerd Met Je Verjaardag Trijntje !!
Oproep: Kinderdorp Neerbosch - Nijmegen 1945-1985
Algemene Voorwaarden
Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing van kinderen
Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’
Oproep: Observatiehuis, Lijsterbesstraat 61, Den Haag (1966-1967)
Je nergens bij horen voelen en trauma
Beste muziek aller tijden (2)
Item over Misbruik op Kinderdorp Neerbosch van Popeye
ReagerenDeel | .
 

 Ten minste één op de twintig mannen is als jongen seksueel misbruikt

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Margriet
avatar
VIP


Vrouw
Registratiedatum : 06-08-13
Reputatie : 31
Aantal berichten : 9
Punten : 1756

#1BerichtOnderwerp: Ten minste één op de twintig mannen is als jongen seksueel misbruikt   di 08 maa 2016, 21:18


Ten minste één op de twintig mannen is als jongen seksueel misbruikt.
Ten minste één op de twintig mannen is als jongen seksueel misbruikt, zo blijkt uit onderzoek. Dat is dus vijf procent van alle Nederlandse mannen (ca. 400.000 mannen). Sommige mannen zijn één keer misbruikt, anderen veel vaker. Waarschijnlijk liggen deze cijfers hoger. Recente cijfers laten zien dat één op de drie aanmeldingen van seksueel misbruik een jongen betreft.

Dit werd gedeeld door Nederland Heelt via stichting Praat op facebook, hieronder mijn reactie:

Maar dat is toch niet onbekend In 2010 ging eindelijk de Beerput open door de commisie Deetman wat een heel slecht onderzoek was die beerput ging maar een klein beetje open. Er werd een oproep gedaan mensen moesten zich melden. Dat werd ook massaal gedaan. Wat is daar van terecht gekomen ?? Het werd een drama veel van de mannen/jongens werden afgewezen. Er was niet genoeg bewijs de vele daders waren al overleden. Waardoor deze slachtoffers nog meer in de problemen kwamen.

Ook ik heb daar een ervaring mee met de broeders van Zevensmarten.
Mijn twee broers waren in het Laurentius MISBRUIKT dat vertelden ze in 1997 dat was een grote schok voor mij waar ik tot vandaag heel veel verdriet van heb om dat wij dat elkaar nooit hebben durven vertellen ! Toen wij het elkaar zouden gaan vertellen is mijn oudste broertje onderweg naar ons in Frankrijk dood gereden mijn andere jongste broertje twee jaar later vertelde hij dat op zijn sterfbed. Na een heel ongelukkig eenzaam leven verslaafd aan gokken op 63 jarige leeftijd overleden. Hij vertelde ons dat ook hij nooit over het misbruik is heen gekomen. Ja drie Kinderen uit een gezin waarvan mijn Moeder dacht dat wij bij goede mensen terecht kwamen.

En zo zijn er vele onschuldige Kinderen voor het leven beschadigd. En het erge vind ik dat ze nog steeds niet de Slachtoffers willen erkennen. Het is misdadig. Deze broeders zijn nog in Voorhout, ben er samen met mijn Man geweest. Heb er twee uur gesproken met de Overste. Hij vroeg of hij nog iets voor me kon betekenen ? Ik zei ja misschien zou U mijn Invalide broer een weekje vacantie aan kunnen bieden ? Omdat wij dat niet meer aan konden ! Wij kregen als antwoord: 'Maar dat kunnen wij niet doen, want u heeft geen namen van de DADERS !'

Misdadig gewoon !
Terug naar boven Go down
Trijntje
avatar
Ervaringsdeskundige


Vrouw
Registratiedatum : 05-08-13
Reputatie : 1646
Aantal berichten : 710
Punten : 4208

#2BerichtOnderwerp: Re: Ten minste één op de twintig mannen is als jongen seksueel misbruikt   wo 09 maa 2016, 10:14

Margriet ik ben het helemaal met je eens dat er een aantal slachtoffers buitengesloten zijn en dat dit voor de slachtoffers vaak een nog grotere klap is dan het hele misbruik bij elkaar. Juist omdat er nu hoop kwam voor deze mensen en dat weer met de grond gelijk gemaakt is door een of ander onzinnig regeltje. Het is misdadig.

Heel veel sterkte.


- Trijntje -
Terug naar boven Go down
 
Ten minste één op de twintig mannen is als jongen seksueel misbruikt
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: OPENBARE FORA :: Algemeen-
Reageren