Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexIndex  PortaalPortaal  EvenementenEvenementen  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  Inloggen  RegistrerenRegistreren  
| >> De Chat en uw instellingen zijn verplaatst naar uw "Mijn Pagina" in het menu hierboven!!! Lees ook onze Nieuwjaars Nieuwsbrief << |
Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Meest bekeken onderwerpen
beste muziek aller tijden
Van Harte Gefeliciteerd Met Je Verjaardag Trijntje !!
Algemene Voorwaarden
Oproep: Kinderdorp Neerbosch - Nijmegen 1945-1985
Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing van kinderen
Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’
Oproep: Observatiehuis, Lijsterbesstraat 61, Den Haag (1966-1967)
Je nergens bij horen voelen en trauma
Beste muziek aller tijden (2)
Item over Misbruik op Kinderdorp Neerbosch van Popeye
ReagerenDeel | .
 

 De Slachtscheiding! Het kind als wapen gebruiken tegen ex-partner.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin
avatar
Admin


Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 2152
Aantal berichten : 2340
Punten : 13314

#1BerichtOnderwerp: De Slachtscheiding! Het kind als wapen gebruiken tegen ex-partner.   di 24 mei 2016, 20:10

De Slachtscheiding! Het kind als wapen gebruiken tegen ex-partner.


De psychologische kindermishandeling is een heet hangijzer. Zeker in de nasleep van de Rode Neuzen Dag worden de psychische problemen bij jongeren meer en meer op de agenda gezet. Het is geen nieuw gegeven, maar nu komt het onder de aandacht. Recent werd in het Vlaams Forum Kindermishandeling vastgesteld dat de meest voorkomende vorm van kindermishandeling,(v)echtscheidingen zijn!  Vele koppels gaan uit elkaar en vinden een weg om hun kinderen voorop te stellen. Maar daarvoor moet je altijd met twee zijn. Als één van de twee de situatie dwarsboomt, is het altijd een probleem. De andere "welwillende" ouder staat in de kou. Zeker als de juridische weg wordt ingeslagen. Vandaag is bemiddeling of coaching bij relatiebreuk of echtscheiding nog steeds een grote uitzondering.

Wanneer één van de partners met de rug tegen de muur wordt gezet doordat deze totaal geen omgang meer heeft met zijn of haar kind(eren) spreek je niet meer over vechtscheiding maar  over een "slachtscheiding"!  Als aan één partij alle macht wordt gegeven en dat 100% misbruikt om het kind als wapen te gebruiken tegen de andere ouder is er sprake van een slachtscheiding. Deze vorm van (ex)-partnergeweld wordt vandaag oogluikend toegelaten door de meeste overheidsdiensten. Als je bekijkt dat het voorbije jaar 12000 ouders een klacht hebben neergelegd wegens "niet-afgifte-kind", kunnen we ons voorstellen hoe groot de impact is op het emotionele welzijn van heel wat mede-burgers en kinderen in ons land. Die cijfers over de gevolgen van o.a. ouderverstoting liegen er ook niet om. Het  extreem  hoog zelfmoordcijfer voor ons land is daar ook een gevolg van.

De minister van Justitie heeft de intentie om niet-afgifte-kind als partnergeweld te catalogeren.

"De Minister van justitie heeft zopas de richtlijnen opgenomen in COL 4/2006 die bindend zijn voor alle parketmagistraten herzien. In de nieuwe richtlijnen wordt uitgebreid aandacht besteed aan de ernstige gevolgen die de niet-afgifte van een kind kan hebben. Tegelijk wordt beklemtoond dat het niet-afgeven van een kind een inbreuk vormt op het recht van het kind om persoonlijke relaties te onderhouden met één van zijn ouders.

Voortaan zal het misdrijf van niet-afgifte van een kind onder het begrip ‘partnergeweld’ worden gecatalogeerd. Deze misdrijven zullen dus met dezelfde ernst behandeld worden als de andere gewelddaden, maar waarbij men rekening moet houden met het specifieke karakter ervan. Een automatische link wordt ook voorzien met de jeugdbescherming (melding van ‘minderjarige in verontrustende situatie’)."

Wij juichen toe dat de Minister deze misdrijven hoger op de agenda plaatst en daadwerkelijk stappen onderneemt. Wij hopen dat hiermee een volgende mijlpaal is gezet, maar er is nog veel werk aan de winkel. Er is dringend nood aan een mentaliteitswijziging en moed bij de zittende en staande magistratuur om deze problematiek adequaat aan te pakken. We maken dan ook de boodschap van de Minister over :Ouderverstoting is niet alleen kindermishandeling, maar ook (ex-)partnergeweld!

#ouderverstoting #partnergeweld #kindermishandeling

BRON: Linked-In
                       *** Tonny Kamper ***
Terug naar boven Go down
http://www.nederlandheelt.nl/
 
De Slachtscheiding! Het kind als wapen gebruiken tegen ex-partner.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: OPENBARE FORA :: Blogs en Vlogs-
Reageren