Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexIndex  PortaalPortaal  EvenementenEvenementen  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  Inloggen  RegistrerenRegistreren  
| >> De Chat en uw instellingen zijn verplaatst naar uw "Mijn Pagina" in het menu hierboven!!! Lees ook onze Nieuwjaars Nieuwsbrief << |
Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Meest bekeken onderwerpen
beste muziek aller tijden
Van Harte Gefeliciteerd Met Je Verjaardag Trijntje !!
Algemene Voorwaarden
Oproep: Kinderdorp Neerbosch - Nijmegen 1945-1985
Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing van kinderen
Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’
Oproep: Observatiehuis, Lijsterbesstraat 61, Den Haag (1966-1967)
Je nergens bij horen voelen en trauma
Beste muziek aller tijden (2)
Item over Misbruik op Kinderdorp Neerbosch van Popeye
Deel | .
 

 Nieuw: Samenwerking Nederland Heelt en ROM Letselschade Advocaten

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin
avatar
Admin


Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 2152
Aantal berichten : 2340
Punten : 13314

#1BerichtOnderwerp: Nieuw: Samenwerking Nederland Heelt en ROM Letselschade Advocaten   do 22 aug 2013, 19:42

Nieuw: Samenwerking Nederland Heelt en ROM Letselschade Advocaten
Terug te vinden op onze pagina: Samenwerking

Nederland Heelt:

Nederland Heelt is als lotgenotenvereniging voor mensen die in hun jeugd in een (rijks)instelling of pleeggezin zijn geplaatst en daar seksueel, psychisch en/of fysiek zijn misbruikt betrokken bij de installatie van een onafhankelijke schadecommissie om de belangen van slachtoffers van kindermisbruik te behartigen.
Daarnaast is Nederland Heelt betrokken bij overlegsituaties van instanties zoals Taskforce Kindermishandeling, Slachtofferhulp Nederland en de ministeries van VWS en Veiligheid en van Justitie. Zij organiseert verder verschillende activiteiten voor lotgenoten.

ROM Letselschade Advocaten:

De advocaten van ROM Letselschade Advocaten in Apeldoorn, André Ruesink en Bert Oude Middendorp, zijn gespecialiseerde letselschade-advocaten. Dat wil zeggen dat zij naast hun normale advocatenopleiding nog een zware extra opleiding –de zogenaamde Grotius Personenschade- hebben gevolgd waardoor zij zich letselschade-advocaat mogen noemen. Beiden zijn aangesloten bij de specialisatievereniging, LSA.

Letselschade en seksueel misbruik:

Seksueel misbruik is een vorm van mishandeling waardoor het slachtoffer in veel gevallen schade oploopt en valt onder het begrip “letselschade”. De schade kan geestelijk zijn, we noemen dat dan immateriële schade, maar ook materieel, bijvoorbeeld doordat het slachtoffer niet meer goed functioneert en waardoor hij/zij niet in staat is een (passende) baan te verwerven en zodoende inkomen mist. ROM Letselschade Advocaten is in staat door haar kennis en ervaring op dit terrein voor deze slachtoffers een passende schadevergoeding te regelen die recht doet aan de ernst van de situatie.

Twee regelingen ten behoeve van slachtoffers seksueel misbruik:

Eind juli 2013 is er een financiële regeling in het leven geroepen voor slachtoffers van seksueel misbruik in de jeugdzorg of pleeggezin. Slachtoffers kunnen vanaf 1 september 2013 een aanvraag indienen bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Er zijn 2 regelingen, te weten:


 1. De tijdelijke regeling uitkeringen seksueel misbruik minderjarigen in instellingen en pleeggezinnen. Kern van deze regeling is dat slachtoffers er een beroep op kunnen doen zonder dat zij iemand kunnen of willen aanspreken voor de door hen geleden schade. De maximale uitkering bedraagt €35.000.
 2. Het statuut voor de buitengerechtelijke afhandeling van civiele vorderingen tot schadevergoeding. Kern van deze regeling is dat het slachtoffer de instelling/dader wel aansprakelijk stelt en daar ook (een begin van) bewijs van overlegt. Indien het slachtoffer gebruik wenst te maken van deze regeling, moet hij/zij dus wel meer bewijsmateriaal aanleveren. De maximale uitkering bedraagt €100.000.

Het verschil tussen beide regelingen zit hem voornamelijk in de aanlevering van bewijs. Beide regelingen gelden tot 1 januari 2016; voor deze datum moet een aanvraag ingediend zijn.

Hoe te handelen?

Van geval tot geval dient bekeken te worden welke regeling het beste past bij het individuele slachtoffer. ROM Letselschade Advocaten in de persoon van André Ruesink en Bert Oude Middendorp helpen en begeleiden de slachtoffers graag bij het maken van een juiste keuze en strategie. Deze hulp kost het slachtoffer in principe niets; in de beide regelingen is bepaald dat –zo er geen toevoeging (= door de Overheid gefinancierde rechtshulp) verleend wordt- er een tegemoetkoming in de kosten van juridische bijstand op grond van de beide regelingen verstrekt wordt.

Tenslotte:

Natuurlijk zijn er verschillen van mening of de doelgroep voldoende ruim is en de aangeboden vergoedingen passend. Maar los daarvan is wel een positief aspect dat er bij beide regelingen geen zogenaamde finale kwijting wordt verlangd. Is het slachtoffer van mening dat de uiteindelijke schadevergoeding op grond van één van de regelingen niet voldoende, dan staat hem/haar de weg naar de rechter nog steeds open. Ook daarbij kan en zullen de advocaten, André Ruesink en Bert Oude Middendorp, van ROM Letselschade Advocaten de slachtoffers graag en deskundig bijstaan.

Contactgegevens ROM Letselschade Advocaten:

ROM Letselschade Advocaten
Mariannalaan 21
7316 DS APELDOORN
Telefoonnummer: 055-5225270
Website: www.romletselschade-advocaten.nl

e-mail: info@romletselschade-advocaten.nl
                       *** Tonny Kamper ***
Terug naar boven Go down
http://www.nederlandheelt.nl/
 
Nieuw: Samenwerking Nederland Heelt en ROM Letselschade Advocaten
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: ARCHIEF - OPENBAAR :: NH Nieuws-