Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

 • Blogs
 • Mededelingen
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.

  Schadevergoedingen voor slachtoffers geweld Rooms-katholieke Kerk 24-10-2013 Popeye10


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Schadevergoedingen voor slachtoffers geweld Rooms-katholieke Kerk 24-10-2013

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3412
Aantal berichten : 4207
Punten : 20734

Schadevergoedingen voor slachtoffers geweld Rooms-katholieke Kerk 24-10-2013 Empty Schadevergoedingen voor slachtoffers geweld Rooms-katholieke Kerk 24-10-2013

Bericht van Admin zo 27 okt 2013, 19:34

24-10-13   18:10 uur  - Bron: ANP

Een speciale commissie gaat vergoedingen uitkeren aan mensen die als minderjarige slachtoffer waren van excessief geweld in de Rooms-katholieke Kerk. Dat meldde de kerk vandaag. Ook zal de commissie, die al op 15 oktober is begonnen aan haar werk, hulp aanbieden en het leed van de slachtoffers erkennen.

De onafhankelijke commissie gaat kijken naar meldingen die zijn gedaan van fysiek en psychisch geweld tegen kinderen bij het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK en de commissie-Deetman. Die richtten zich op seksueel misbruik, waar een andere regeling voor is getroffen.

Wim Deetman stelde in maart voor om een dergelijke commissie in het leven te roepen. Mensen die zich hebben gemeld worden na 30 november geïnformeerd over de afhandeling van hun melding. Dan moet er namelijk een lijst liggen met melders en hoe hun klacht behandeld moet worden.

De commissie bepaalt tot aan die tijd of meldingen op waarheid berusten en of er eventueel extra informatie nodig is van de melder. Anderzijds is er geen sprake van bewijslast; het moet 'hoogstwaarschijnlijk zijn' dat het geweld uit de melding daadwerkelijk zo is voorgevallen.

Tot 5000 euro vergoeding
Ook gaat de commissie kijken naar verschillende criteria. Bijvoorbeeld of het geweld bedoeld was om leed toe te brengen, of het geweld ook volgens de opvoedingsnormen van die tijd onacceptabel was en of het slachtoffer nog altijd fysieke of psychische last heeft van het geweld.Schadevergoedingen voor slachtoffers geweld Rooms-katholieke Kerk 24-10-2013 Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Het is nu di 24 mei 2022, 15:17