Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

 • Blogs
 • Mededelingen
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.

  Demmink alsnog vervolgd op verdenking van verkrachting Popeye10


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Demmink alsnog vervolgd op verdenking van verkrachting

PopeyeKamper
PopeyeKamper
Team
Team

Registratiedatum : 23-07-13
Reputatie : 270
Aantal berichten : 116
Punten : 4347

Demmink alsnog vervolgd op verdenking van verkrachting Empty Demmink alsnog vervolgd op verdenking van verkrachting

Bericht van PopeyeKamper di 21 jan 2014, 17:20

BRON:
http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/25096_demmink_alsnog_vervolgd_wegens_verdenking_van_verkrachting/

Hof verwerpt oordeel OM, gelast onderzoek naar seksuele delicten door voormalig topambtenaar Demmink 


Het Openbaar Ministerie moet Joris Demmink, oud-secretaris-generaal van het ministerie van Justitie, alsnog vervolgen op verdenking van verkrachting van twee Turkse jongens. Dat heeft het Hof in Arnhem dinsdag besloten. In december vorig jaar bepaalde het OM nog dat er geen reden was om Demmink te vervolgen.


NRC-redacteur Marcel Haenen noemt het een besluit van het hof 'een blamage voor Justitie':


"Het OM heeft nooit een strafrechtelijk onderzoek in deze zaak uitgevoerd omdat daar geen reden voor zou zijn. Ze hebben slechts 'oriënterend onderzoek' uitgevoerd, en op basis hiervan besloten dat het niet nodig was om hier vervolg aan te geven. Nu moet alsnog een strafrechtelijk onderzoek worden gestart in Turkije in opdracht van het hof. Dat is een zeer interessante ontwikkeling in deze zaak."


Twee Turkse mannen deden aangifte van kindermisbruik dat midden jaren negentig in Turkije zou hebben plaatsgevonden, maar een strafrechtelijk onderzoek zal 'bevestigen dat Demmink geen blaam treft'. Dat schrijft zijn advocaat Mischa Wladimiroff in een reactie:


"Dit onderzoek wordt mede gerechtvaardigd vanwege het feit dat de beschuldigingen met regelmaat opdoemen in de media. Dit onderzoek zal worden uitgevoerd door de rechter-commissaris en heeft betrekking op enkele belangrijke kwesties die dusver onvoldoende belicht zijn gebleven."
Lees de volledige (geanonimiseerde) uitspraak van het Hof hier en hier terug.Demmink alsnog vervolgd op verdenking van verkrachting Onders11
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels |
| Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan Contact op met Admin |

  Het is nu di 28 jun 2022, 21:16