Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

 • Blogs
 • Mededelingen
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.

  Lana B... I am - Challenge 2017 Popeye10


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

 • Reageren

Lana B... I am - Challenge 2017

lana B
lana B
VIP
VIP

Registratiedatum : 20-09-16
Reputatie : 86
Aantal berichten : 35
Punten : 2365

Lana B... I am - Challenge 2017 Empty Lana B... I am - Challenge 2017

Bericht van lana B do 17 aug 2017, 08:48

I AM

Ik weet wat het is om te overleven en uit een diep dal omhoog te komen. Ik weet wat het is om vast te zitten en je denkt de enige uitweg is het hiernamaals. Ik ben een vechter, overwinnaar en heb geleerd vanuit een diep dal omhoog te komen. Kansen te grijpen die bij mij horen. De weg te vinden naar mijn geluk. Ik ben een beeldenkunstenaar en mijn woorden schrijf ik ook in beelden. De weg naar geluk is geluk, hier leef ik naar, Elke dag vraag ik mijzelf af: wil ik dit? Doe ik wat ik wil, zo niet? Wat heb ik nodig om daar te komen. Ik zet mijn negatieve ervaringen om in positief. Ik heb geleerd hoe het niet moet, nu mag ik gaan ervaren hoe het wel mag. Ik wil graag aan de mensen laten zien en weten dat er altijd een uitweg is, ik heb zo vaak voor de dood gestaan (zelf of door een ander). Ik heb vele wegen geklommen en leef nu een zo gelukkig mogelijk leven met mijn kwetsbaarheden. Ik heb Samen één, een non-profit burger initiatief opgericht, samen met mijn man. In de wereld is er genoeg kleding, eten en dingen om te delen met hen die het niet hebben. Samen zijn we één volk, samen zijn we wereld burgers.

Levensles

Je hebt altijd een keuze, hoe diep je ook zit! Ik heb geleerd om dingen te doorbreken en hoe doe je dat? Door er over te vertellen, door het bespreekbaar te maken.

Voor Wie?

Mensen die te maken hebben gehad met sexueel misbruik, angsten, borderline, verschillende persoonlijkheden, stemmen horen, depressie, eenzame mensen. Lang verhaal: Het zou geweldig, zijn om echt de taboes te doorbreken, zo heb ik ook naar sekte signaal mijn verhaal gedaan, want het gebeurd vandaag de dag nog steeds dat kinderen mee worden genomen naar sekten.

Hoe is dat Mogelijk?

Je zit in afzondering, een beperkte groep. Ze blijven daar dan en worden gehersenspoeld. Zo werkt loverboys circuit ook, de moeders worden als seksueel ding gezien, gebruikt en als hun kinderen krijgen, worden ze of aangeboden voor kinderporno of leven niet lang. Dit moet echt gestopt worden en mensen hun ogen moeten opengaan. De politie kan in Nederland nog steeds niks doen , als iemand van 18 jaar of ouder(zeggen ze zelf??) naar het buitenland gaat.
Kijk ik ben bedreigd dat ze mijn zusjes, broertjes destijds wat aan zouden doen, mijn leven was toch weggegooid omdat ik heel mijn leven misbruikt ben geweest, ik wist niet anders. Door een wonder in mijn leven, vind ik, ben ik eruit, en ook ben ik niet meer vatbaar voor wat ik leerde in de sekte, ik kan nu voor mijzelf kiezen.
Velen kunnen dat niet: ik ben bv opgesloten geweest, en moest vasten, niemand die dat wist, ja de mensen in de sekten.
Maar bv in Amerika, Israël, ik kende niemand, ze hadden mijn paspoort ik had geen geld, in Israël zat ik vast in een woestijn, waar zelfs meer Europeanen vast zaten. Ik kon er niet uit, de woestijn, vele kilometers van de bewoonde wereld.
Ik heb het met mij eigen ogen gezien: het is belangrijk dat dit taboe doorbroken wordt: het zou jou kind maar zijn?
Vaak als je zo gehersenspoeld bent, weet je het niet eens meer, vaak wil je dan alleen maar niet meer voelen, ik wilde bv naar de hemel, dus maakte mij niet meer uit, ben blij dat dit niet gebeurd is allemaal.

Hoe gaan we hier iets aan Doen?

Ik zoek publicatie, voor mijn verhaal, om zo mijn boek te verkopen, met de opbrengst wil ik deze mensen, kinderen helpen. Daar is geld voor nodig, daarom heb ik mijn boek uitgegeven, daarom wil ik mijn schilderijen tentoonstellen, niet omdat ik er zelf mee verdien, maar dit gaat allemaal naar een stichting die ik op wil zetten: Samen één, en dan het doen ervan: mensen die in zo'n leven vast zitten,in een Blijf-van-mijn-lijf -huis terecht gekomen zijn door mishandeling en/of zo'n verleden hebben, of zelfs nu op de lagere school buiten de boot vallen(gepest worden) daar nu al preventie te geven, we zijn bezig met een protocol, workshop i.v.m. pesten , ik merk nu al dat door mijn boek uit te geven ik vele reacties krijg van mensen die zichzelf herkennen, maar er niet over durven praten.
Laat dit een wake-up call zijn voor Nederland: Europa ... en verder weg: want het zou jou kind maar zijn, of jou zus, broer?
Mensen trekken steeds meer naar het buitenland: het kan zo maar gebeuren als je op vakantie bent: dus ik wil graag dat mijn boek in zoveel mogelijk landen bekend is, en ik wil graag ook een documentaire erover maken, of film, dat de mensen het gaan zien: wordt wakker Nederland.
Daarom ben ik zo gedreven hier wat mee te doen, voor mij geeft het zingeving, en nogmaals alle opbrengsten gaan naar dit doel (dus niet naar mijzelf).
Ik hoop dat u in uw netwerk mijn boek en verhaal wil promoten en over wil vertellen, zodat het als een sneeuwbal door Nederland gaat, ik dank u voor uw interesse.

Mijn Manier

Ik heb geleerd de rust in mijzelf te vinden, van mijzelf te houden. Bij mijn bron te komen en vanuit de bron en liefde te leven. Ik geloof nu dat liefde alles overwint. Liefde houd rekening met de ander, toont begrip en medeleven. Ik heb geleerd dat ik niet veel hoef te doen, alleen mijzelf te zijn. Van mijzelf te houden en die liefde te delen met de ander. Ik zocht voorheen de liefde buiten mijzelf ... nu niet meer. De liefde zit in mijzelf, ik heb geleerd mijn eigen grootste vriendin te zijn en te zeggen: Ik heb mij lief. Ik heb niks meer te bewijzen want het is oke, zoals ik ben, ik mag zijn zoals ik ben, zelf van mijn mindere delen heb ik leren te houden en ook dat mag er zijn.

Richting Toekomst

Ik zie dat liefde zich verspreid, ik zou graag willen dat Samen één groeit en groeit en meerdere mensen leren delen. Ik zie hoop en alles is mogelijk als je maar in geloofd. Dit schreef ik ooit naar Willem-Alexander: Dat ik graag zou willen dat we één volk zijn de rijke met de armen delen, en het herverdelen zodat iedereen genoeg heeft ... dat is mijn wens mijn droom. Ik wil een stem zijn voor hen die dat nog niet kunnen.

Functies


 • Hoopverlener/Brenger van Hoop; Ik vertel mijn verhaal en hoe ik het overleeft heb en er uit ben geklommen.
 • Toner van Kwetsbaarheid; Ik weet hoe ik met mijzelf om kan gaan.
 • Ervaringswerker/Hoop Verlener; Moeder van onze zoon, geef trainingen op eigen kracht vooruit, empowerment, schilderen op gevoel.
 • Ambassadeur; Bij samen sterk zonder stigma.


Visie

Ik wil hoop brengen aan mensen die geen uitzicht meer hebben. Angst en schaamte bespreekbaar maken. Je bent nooit uitgeleerd! Ik heb zelf geleerd van mijn beperking mijn kracht te maken en ik heb veel positieve reacties gehad. En ik wil ook anderen leren hun krachten en talenten om te zetten in mogelijkheden. De vraag aan mij; 'Wat wil JIJ?' was voor mij het begin van mijn herstel.

Links:

BRON: http://www.uqd-edu.eu/I-AM-LanaB.html
Samen één:
Talking Circle Gorinchem:
Doe jij mee?#handreiking #ikkijknietweg #hierbenjewelkom #seksueelmisbruik-mishandeling
Esmeraldam
Esmeraldam
Team
Team

Registratiedatum : 18-03-17
Reputatie : 335
Aantal berichten : 169
Punten : 2716

Lana B... I am - Challenge 2017 Empty Re: Lana B... I am - Challenge 2017

Bericht van Esmeraldam do 17 aug 2017, 10:03

WouwLana B... I am - Challenge 2017 Onders11
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.
Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3412
Aantal berichten : 4207
Punten : 20734

Lana B... I am - Challenge 2017 Empty Re: Lana B... I am - Challenge 2017

Bericht van Admin do 17 aug 2017, 13:24

Prachtige bijdrage @lana B Bravo

Ik heb je bericht aangevuld met de links en het filmpje BloemetjeLana B... I am - Challenge 2017 Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.
lana B
lana B
VIP
VIP

Registratiedatum : 20-09-16
Reputatie : 86
Aantal berichten : 35
Punten : 2365

Lana B... I am - Challenge 2017 Empty Re: Lana B... I am - Challenge 2017

Bericht van lana B do 17 aug 2017, 14:17

dankje Big hug
Anonymous
Gast
Gast

Lana B... I am - Challenge 2017 Empty Re: Lana B... I am - Challenge 2017

Bericht van Gast do 17 aug 2017, 15:05

Wat een krachtige tekst @lana B en een mooie film die je gemaakt hebt. Samen één zijn, tegen het afgrijselijke, en voor het goede. Een bewuste keuze. Mooi dat je dit hier deelt.
lana B
lana B
VIP
VIP

Registratiedatum : 20-09-16
Reputatie : 86
Aantal berichten : 35
Punten : 2365

Lana B... I am - Challenge 2017 Empty Re: Lana B... I am - Challenge 2017

Bericht van lana B do 17 aug 2017, 15:17

Dank je wel Joost
Anonymous
Gast
Gast

Lana B... I am - Challenge 2017 Empty Re: Lana B... I am - Challenge 2017

Bericht van Gast do 17 aug 2017, 15:48

En @lana B, ik ben heel erg onder de indruk van het beeldinterview dat je gaf bij het uitkomen van je boek. Ik zag het via de link bij je profielpagina hier. Wat een goed en duidelijk interview, ondanks je spanning. Dapper mens !
 • Reageren

Het is nu di 24 mei 2022, 13:48