Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

HET NH TEAM WENST U ALLEN EEN WARM EN VEILIG 2021 TOE !
Er zijn Chatkanalen voor alle groepen in onze nieuwe besloten chatruimtes !! Eerstvolgende Live Chat is op woensdag 13 januari 2021.
Op aanvraag kunnen er chats ingepland worden! Stuur dan een PB naar Admin of Esther1978 met je verzoek!
Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Dienstverlening fysiek en psychisch geweld

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3399
Aantal berichten : 4086
Punten : 20011

Dienstverlening fysiek en psychisch geweld Empty Dienstverlening fysiek en psychisch geweld

Bericht van Admin op ma 13 jul 2015, 17:54

Sinds 1 oktober 2012 kunnen slachtoffers en betrokkenen van seksueel misbruik bij de Hulplijn Seksueel Misbruik terecht voor de beste hulp in hun situatie. Minder bekend is dat slachtoffers van fysiek en psychisch geweld bij de Hulplijn terecht kunnen en recht hebben op dezelfde ondersteuning. De Hulplijn Seksueel Misbruik is in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ondergebracht bij Slachtofferhulp Nederland.

Via www.verbreekdestilte.nl kunnen slachtoffers en betrokkenen meer informatie vinden over de hulpverlening van de Hulplijn.

Commissie Vooronderzoek naar geweld in de jeugdzorg

Op maandag 13 juli hebben staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) en staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport), namens het kabinet aangekondigd dat de commissie Vooronderzoek naar geweld in de jeugdzorg van start gaat. Deze commissie gaat onderzoeken of er voldoende mogelijkheden zijn om wetenschappelijk onderzoek te doen naar fysiek en psychisch geweld dat tussen 1945 en 2015 bij minderjarigen in instellingen en pleeggezinnen heeft plaatsgevonden.

Bijdrage Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp Nederland biedt slachtoffers, naar aanleiding van de berichtgeving over het onderzoek in de media, ondersteuning. Slachtofferhulp Nederland heeft positief gereageerd op deze vraag van de commissie, omdat deze slachtoffers binnen de doelgroep van Slachtofferhulp Nederland vallen. Daarnaast hebben Slachtofferhulp Nederland als organisatie en de Hulplijn veel ervaring opgedaan in de ondersteuning aan slachtoffers van seksueel misbruik en fysiek en psychisch geweld.

Op de website van de commissie is een verwijzing naar de Hulplijn opgenomen. Slachtoffers van fysiek en psychisch geweld in het heden en verleden in instellingen en pleeggezinnen kunnen bij ons terecht voor ondersteuning. Ook slachtoffers die elders met fysiek of psychisch geweld te maken hebben gehad kunnen ondersteuning krijgen van onze medewerkers. De Hulplijn is van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur bereikbaar via 0900 – 9999 001*.

* De kosten voor het 0900-nummer zijn 5 cent per minuut met een starttarief van 4,5 cent per gesprek, plus de gebruikelijke belkosten.

BRON: Slachtofferhulp.nl
Artikel geplaatst op 13-7-15Dienstverlening fysiek en psychisch geweld Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Het is nu di 26 jan 2021, 06:52