Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

X (Twitter)

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

    Stem van kind weinig gehoord bij uithuisplaatsing

    Admin
    Admin

    Stem van kind weinig gehoord bij uithuisplaatsing Oprich10

    Registratiedatum : 20-07-13
    Reputatie : 3494
    Aantal berichten : 4327
    Punten : 21942

    Stem van kind weinig gehoord bij uithuisplaatsing Empty Stem van kind weinig gehoord bij uithuisplaatsing

    Bericht van Admin do 29 okt 2015, 14:55

    Kinderrechters nodigen kinderen tot 12 jaar te weinig uit voor een gesprek als voor hen uithuisplaatsing is aangevraagd. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Leiden dat 8 oktober is gepresenteerd.

    Kinderen vanaf 12 jaar worden door de kinderrechter uitgenodigd voor een kindgesprek als voor hen een machtiging tot uithuisplaatsing is aangevraagd. De kinderrechter kan kinderen tot 12 jaar ook uitnodigen voor zo'n gesprek. Uit het onderzoek blijkt dat kinderrechters de grens van 12 jaar strikt hanteren. Slechts 2 van de 57 kinderen uit de zaken die de onderzoekers analyseerden, participeerden in de procedure.

    De onderzoekers stellen dat niet alle relevante vragen worden gesteld. Ook blijkt het doel van het gesprek vooraf niet altijd duidelijk. De onderzoekers verzamelden informatie bij tien rechtbanken en vier gerechtshoven. Gerechtshoven werken sinds 2015 met een professionele standaard voor kindgesprekken. Rechters krijgen geen standaard training in het voeren van kindgesprekken. Ook wordt niet meegekeken wat er beter kan.

    BRON: Nederlands Jeugd Instituut


      Het is nu za 05 okt 2024, 11:50