Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexPortaalFAQZoekenInloggenRegistreren
Like/Tweet/+1
Uitklapmenu
 • Facebooktijdlijn + Evenementen
 • Persoonlijk Menu

  Profiel
  Bekijk Profiel
  Wijzig Avatar
  Wijzig Informatie
  Wijzig Handtekening
  Wijzig Voorkeuren

  Sociaal
  Gastenboek
  Ledenlijst
  Meldingen
  Mijn Groepen
  Mijn Reputatie
  Vrienden beheer

  Berichten
  Ontvangen
  Verzonden

  Topics
  Bekeken
  Geplaatst

 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Recent Geplaatst
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

BEZOEK ONS OOK OP:
NH op Blogger NH op Facebook NH op Google+ NH op LinkedIn NH op Twitter NH op Wordpress NH op YouTube
LEDEN IN HET NIEUWS
In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
ZEG NEE !
Zeg NEE tegen seksueel geweld - RTL. Deze vooraanstaande Nederlandse mannen spreken zich uit tegen seksueel geweld.
ReagerenDeel | .
 

 Commissie: Opsluiting, vernedering en geweld in jeugdzorg

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin
avatar
Admin


Vrouw
Aantal berichten : 1856
Punten : 10726
Reputatie : 1572
Registratiedatum : 20-07-13

#1BerichtOnderwerp: Commissie: Opsluiting, vernedering en geweld in jeugdzorg   zo 08 nov 2015, 14:27


Micha de Winter. Foto: RTV Utrecht (klik op de foto om de bronpagina en de interview video te bekijken)

PROVINCIE UTRECHT - De Comissie-De Winter constateert na een paar maanden onderzoek al dat er zich een structureel beeld aftekent van kindermishandeling in de jeugdzorg. Dat zegt voorzitter Micha de Winter in een interview met RTV Utrecht.

De commissie, die donderdag officieel geïnstalleerd is, heeft inmiddels zeventig meldingen van mishandelingen in jeugdinstellingen binnen. Dat aantal is opvallend, want de commissie heeft nog geen meldpunt geopend.

Sinds september doet de commissie vooronderzoek. Eerste doel is om na te gaan in hoeverre er wetenschappelijke basis is om een groot onderzoek in te stellen. Zo wordt onderzocht hoe het gesteld is met de archieven van diverse instellingen.

HEFTIG
Inmiddels tekent zich wel een beeld af van structurele mishandelingen, zegt voorzitter De Winter. "Het is heftig wat we zien tot nu toe. Het is langdurig, het heeft veel impact op de rest van je leven."

De verhalen die binnenkomen vertonen veel overeenkomsten, zegt De Winter.  "Vernedering, verwaarlozing, maar ook lichamelijk geweld, de trap af gooien, opsluiten en slaan. Eigenlijk komt het heel vaak samen voor. Het is bijna nooit zo dat bijvoorbeeld seksueel geweld alleen voorkomt, het is vaak onderdeel van een heel patroon aan gewelddadigheid."

De commissie richt zich op gewelddadigheden in het recente verleden, maar ook verder terug tot aan 1945. Met name in de naoorlogse periode was de moraal compleet anders, constateert De Winter.

Zo is het tekenend hoe er in instellingen werd omgegaan met kinderen die in bed plasten. "Het idee was; dat moet je keihard aanpakken. Kinderen die in bed plasten werden 's ochtends ten toon gesteld. Ze moesten in hun nakie met blote voeten op de vloer staan. Ze kregen hun natte lakens om hen heen en werden zo publiekelijk vernederd."

ERKENNING
De Winter hoopt dat na afronding van het vooronderzoek wordt besloten om een grootschalig onderzoek op te zetten. "Het is het waard. De verhalen verdienen erkenning." Daarbij benadrukt De Winter dat het geweld in de jeugdzorg vaak diepe sporen heeft nagelaten in de levens van betrokkenen.

"Veel mensen beginnen nu pas te beseffen dat bijvoorbeeld hun seksuele problemen of gedragsproblemen veroorzaakt zijn door wat er in instellingen is misgegaan," zegt hij.

Zodra er een vervolgonderzoek komt, zal er mogelijk ook een officieel meldpunt komen voor slachtoffers. Toch zegt De Winter dat slachtoffers zich ook nu al mogen melden. Dat kan via een e-mail aan de commissie of via Slachtofferhulp.
                                   *** Tonny Kamper ***
Terug naar boven Go down
http://www.nederlandheelt.nl/
 
Commissie: Opsluiting, vernedering en geweld in jeugdzorg
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: MEDEDELINGEN - OPENBAAR :: Commissie de Winter-
Reageren